Ekstraklasa: „Gyurcsó számai a legjobbak” – árad a dicséret

Vágólapra másolva!
2016.02.23. 14:57
Gyurcsó számai a legjobbak – a Kurier Szczecinski ezt a címet adta keddi írásának, amelynek témája a helyi élvonalbeli labdarúgócsapat, a Pogon Szczecin eddig nyújtott teljesítménye.

A helyi lap cikke megemlíti, hogy a Pogon szurkolói nem értették: az előző fordulóban győztes gólt lövő Gyurcsó Ádám miért csak csereként kapott játéklehetőséget az éllovas Piast Gliwice elleni pénteki rangadón (0–0).

„Számításba kell vennünk, hogy a játékterek még nincsenek a legjobb állapotban, és három-négy naponta játszanunk kell – világította meg döntése hátterét Czeslaw Michniewicz vezetőedző. – Legjobb játékosaink erejét nagyon gondosan kell beosztanunk.”

A cikk szerzője elismeréssel ír Gyurcsó eddigi lengyelországi statisztikai mutatóiról (lövések, kulcspasszok, cselek), és megemlíti: az eddig két lengyel élvonalbeli (Ekstraklasa) bajnokin pályára lépő magyar légiós pont annyi gólt szerzett (1), mint a csapat négy másik szélsője együttvéve az idény során.

„Ezek a statisztikák egyáltalán nem lepnek meg – tette hozzá Michniewicz. – Éppen olyan hatékony és veszélyes támadóra volt szükségünk, mint amilyen ő.”

A tabella negyedik helyén álló Pogon a következő fordulóban a 13. helyezett, újonc Niecieczát látja vendégül – itt megtalálja, milyen fogadási esélyekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik