Légiósok: Úgy tűnik, nem estem ki a játékból – Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.25. 09:00
null
Dzsudzsák Balázsnak nem sikerült a gólszerzés, de nem elégedetlen a debütálása után
Dzsudzsák Balázs a Gaziantepsportól elszenvedett 1–0-s vereség ellenére sem volt teljesen csalódott első törökországi mérkőzését követően, a szurkolók ugyanis felállva éltették, s a beszámolók szerint is csapata egyik legjobbja volt.

 

„A szurkolók fantasztikusak voltak – mondta Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak. – Már a találkozó előtt borsódzott a hátam, húszezer ember volt kint a stadionban, és már a felvezetés is rendhagyó volt. A bemelegítés alatt nagy ünnepséget rendeznek, ha valaki meghallja a nevét a hangosbemondóban, oda kell kocognia a főtribün elé, és miközben a drukkerek a nevét skandálják, háromszor-négyszer magasba tett kézzel kell üdvözölni őket. Erre a szokásra már a meccs előtt felhívták a figyelmemet, nehogy meglepetésként érjen."

A kezdő sípszó után alaposan bekezdett a Bursaspor, lövésekkel, beadásokkal próbálkozott, a magyar légiós is aktív volt, de a gól nem jött össze.

„Az ellenfél kapusa remek napot fogott ki. A társaim és én is alaposan próbára tettük, megmondom őszintén, a kapáslövésem után bent láttam a labdát a kapuban. A mozdulat után felharsant a lelátón a már ismert „I love you, Dzsudzsák" dal, hihetetlen érzés volt. Mentünk előre becsülettel, jobb csapat a Bursaspor a Gaziantepspornál, ám a labdarúgás ilyen, kihagytuk a helyzeteinket, és ez megbosszulta magát. A lefújás előtti pillanatokban is mentünk előre, hátha bepréselünk egy labdát a kapujukba, ez lett a vesztünk. Lekontráztak bennünket, négyen vitték egy védőre a labdát, persze hogy gól lett a vége. Ilyen hibát ezen a szinten egyébként nem szabad megengedni magunknak, ütközni kellett volna a labdát felhozó játékossal. Túlságosan is győzni akartunk..."

Dzsudzsák elmondta, az öltözőben gyászos hangulat volt, akárcsak a buszon, amely elvitte a játékosokat a bázisra.

„Hétfő este hat órától volt edzésünk, ott boncolgattuk tovább a tanulságokat. Szerencsére engem jobbára dicsértek..." – árulta el Dzsudzsák.

A magyar válogatott csapatkapitánya a jelek szerint jó formában várja a jövő pénteki románok elleni Európa-bajnoki selejtezőt, pedig a három hetet töltött el éles játék nélkül.

„Hála az égnek, úgy tűnik, nem estem ki a játékból. Kellemes meglepetés volt, mennyire jól ment a futball. A huszadik perc tájékán a folyamatos sprintelések miatt kis hullámvölgybe kerültem, éreztem, fújnom kell egyet, de gyorsan átlendültem a holtponton – mondta Dzsudzsák. – Végigbírtam a kilencven percet, és nem úgy, hogy olykor eltűntem, hanem szinte végig aktív voltam. Több lehetőségem is volt a gólszerzésre, de az utolsó mozdulatok nem jöttek össze. Mindenesetre így is vastaps kísért az öltözőbe, és a helyi sajtó is elismeréssel írt a teljesítményemről, úgy tűnik tehát, elégedettek voltak velem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik