Légiósok: UEFA-kupa-győztes klub is felfigyelt a magyar szélsőre

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2020.09.08. 11:53
null
Holender Filip (balra) a törökországi teljesítményével felkeltette a megfigyelők érdeklődését (Fotó: MLSZ)
Már a múlt heti válogatott mérkőzések előtt beszámoltunk róla, hogy sajtóhírek szerint olasz csapatok figyelik a magyar válogatott szélsőt, Holender Filipet, aki iránt a törökországi 1–0-s győzelem óta igencsak megnövekedett az érdeklődés – erről a játékos olasz menedzsere, Nicola Giuliani nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.

 

Öt napja a tuttob.com olasz portál jelentette, hogy a Serie B-ből a SPAL, a Serie A-ból az újonc Spezia érdeklődik a svájci Lugano játékosa, Holender Filip iránt. Azóta a szélső a magyar válogatottban is remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. A Nemzetek Ligájában, a törökországi 1–0-s győzelem alkalmával csapatunk egyik legjobbja volt, kapufáig is eljutott a meccsen, majd az oroszok elleni találkozót szintén végigjátszotta.

Az anatóliai mérkőzést követően a fotomac.com.tr arról írt, hogy a 2000-ben UEFA-kupa-győztes, 22-szeres török bajnok Galatasaray képviselőinek figyelmét a győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik mellett a bal szélen futballozó Holender Filip keltette fel. A cikk szerint a klubnál megvizsgálják, mekkora összegért lehetne szerződtetni a 26 éves játékost, aki az előző idényben 34 tétmeccsen hét gólt és négy gólpasszt jegyzett a svájci Luganóban, melyhez 2021-ig köti megállapodás.

„Holender Filip iránt jelentősen megnövekedett a nemzetközi érdeklődés a két válogatott találkozó óta – nyilatkozta a szélső lehetőségeivel kapcsolatban a Nemzeti Sport Online megkeresésére olasz menedzsere, Nicola Giuliani. – Törökországban fantasztikusan futballozott, ami annak köszönhető, hogy a saját posztján szerepelt. Luganóban nem a bal szélen, hanem kilences pozícióban, csatárként játszik. Azt is meg tudja oldani, de nem ott a legjobb. Marco Rossi azonban tökéletesen ismeri őt a Honvédból, tudja, hogy mire képes balszélsőként, és ezt Filip most meg is tudta mutatni a válogatottban.”

A menedzser elmondta, több országból is hívták, érdeklődtek Holenderrel kapcsolatban, s bár úgy érzi, ügyfele megérett arra, hogy továbblépjen és erősebb bajnokságban is kipróbálja magát, nem szeretnék elkapkodni a döntést.

Törökországból és Oroszországból is többen kerestek az elmúlt napokban Filip kapcsán. Mindkét ország bajnoksága előrelépést jelenthetne, tovább tudna fejlődni, sőt a képességei alapján akár az olasz élvonalban is helyt tudna állni. Az most a legfontosabb, hogy olyan klubban futballozzon, melyben folyamatosan lehetőséget kap, minél több rutint kell szereznie ahhoz, hogy magasabb szinten is egyre jobb teljesítményre legyen képes. Úgy érzem, az előző idény után, látva a mostani formáját, Filip megérett a váltásra, ám nem szeretnénk semmit elsietni. Az biztos, hogy nem egy-két napon belül várható fejlemény az ügyében, mert egy átigazolási folyamat hosszabb idő, de októberig tart az átigazolási időszak, nincs okunk kapkodni. Ugyanakkor jól érzi magát a Luganónál, a klubnál is nagyon örülnek a válogatottban nyújtott teljesítményének, így csak akkor lehet szó átigazolásról, ha olyan ajánlat érkezik, amelyért hajlandóak lemondani róla. Addig készül a csapattal az új szezonra” – hangsúlyozta Giuliani.

A 26 éves, immár nyolcszoros válogatott Holender a második bajnoki évadját kezdheti meg Svájcban, ha marad – a helyi élvonal küzdelmei szeptember 19-én kezdődnek. Igaz, a Kecskés Ákost is foglalkoztató Luganónak addig is lesz tétmeccse, szeptember 11-én a Svájci Kupában lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik