Légiósok: „Tőzsér tudásának megfelelne a PL-szint”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.27. 10:41
null
Tőzsér Dániel a Watfordban kupameccsen már találkozott PL-riválissal, például a Chelsea-vel (Fotó: Reuters)
Huszti Szabolcs kínai fizetésével csak a Bayern és a Dortmund-szintű Bundesliga-csapatok tudnának versenyezni, ezért nem realitás a visszatérése Európába. Tőzsér Dániel számára viszont nyitva az út a Premier League-be a Watfordban jól focizva – ezt a játékosok ügynöke, Filipovics Vladan nyilatkozta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, ahol azt is elmondta: Futács a török ligán belül léphet előre, Nikolics pedig csak nyugati bajnokságba szeretne menni.

 



„Nagyon hiányolom az elmúlt négy-öt évből a magyar labdarúgók topligákba igazolását nagyobb számban; ebben sajnos erősen elmaradtunk a környező országoktól, elég csak a Partizanra vagy a zágrábi Dinamóra utalni, de például a Rijeka is most adta el nyolc-kilenc millió fontért Kramaricot a Premier League-be. Ehhez viszont klub- és válogatott szinten is kellene jó nemzetközi eredmény. Ugyanakkor, ahogy régen Gera, most mondjuk Stieber teljesítménye, légiós példája növelheti a magyar játékosok ázsióját. Stieber megmutatta, hogy fiatalként kikerülve is megállja és megtalálta a helyét” – mondta Filipovics.

„Hiába ír sokszor vágyként erről a német sajtó, szerintem nem realitás Huszti Szabolcs visszatérése a Bundesligába. Esetleg akkor, ha a Bayern München vagy a Dortmund akarná leigazolni, de természetesen ez nem áll, csak érzékeltetésként mondom: Szabi Kínát az anyagiak miatt választotta, és az ottani fizetését más német klubok aligha tudnák megadni” – jelezte a játékos ügynöke.

Hozzátette: „Tőzsér Dániel jó helyen van most a Watfordnál, az volna a legjobb, legegyszerűbb megoldás esetében, ha feljutna nyáron a csapatával a Premier League-be. Ő kölcsönben van, s helyzetét bonyolítja a Parma csődközeli állapota. Tőzsér tudásának megfelelne a PL-szint.”

„Ma a magyar labdarúgót nyugatra könnyebb eladni egy lépcső beiktatásával, erre példa Guzmics lengyel szerződése vagy éppen Futács átigazolása a roppant erős török ligába. Könnyen lehet, hogy Márkó Törökországon belül lép majd előre. Gyepes Gábor malajziai szerződése ügyében a FIFA-t is bevontuk a vitába, ő edzésen sérült meg a már megállapodott szerződés aláírása előtt. Most a Fradinál készül, áprilisban megy Malajziába” – mondta Filipovics.

„Nikolics számára sok lehetőség volt most is, de ő az anyagiakkal szemben szakmai okokból nem ment el keletre, pedig megtehette volna. Nyugat-Európában akar játszani, ez lesz az irány számára a nyáron. A fiatalok közül Kovács és Radó is piacképes, rosszul tette a Haladás, hogy utóbbit nem adta el. Kovács István kis nemzetközi tapasztalattal, válogatottként könnyen elmehetne külföldre. Sajnos a magyar válogatottban nem mutatkozhatnak be fiatalon a focisták. Ők Hollandiában, Németországban, Belgiumban lennének jó helyen, de Angliát sem zárom ki. Viszont az is probléma, hogy a magyar klubok gyakran irreális árat kérnek játékosaikért” – hangsúlyozta az egyik vezető magyar iroda tulajdonosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik