Légiósok: Real-ügyben Nikolics számít a magyar szurkolókra is

Vágólapra másolva!
2017.06.07. 11:10
null
Nikolics Nemanja (balra) öt bajnoki meccsen hat gólt szerzett májusban (Fotó: Imago)
Mint beszámoltunk róla, megválasztották május legjobbjának Nikolics Nemanját az MLS-ben. A Chicago Fire magyar válogatott labdarúgója a rá jellemző szerénységgel fogadta az elismerést.

 

„Biztató.”

Kérdésünkre Nikolics Nemanja így jellemezte a májust, miután az újságírók megválasztották a hónap legjobb futballistájának az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő támadót. Rá jellemző módon visszafogottan, szerényen fogalmazott, holott az elismerés egyértelműen jó helyre került.

A Chicago Fire csatára parádésan teljesített az elmúlt hetekben. A májusban játszott öt bajnokin összesen hat gólt szerzett, a bajnok Seattle Sounders ellen például duplázással járult hozzá a sikerhez. Miként abban is kulcsszerepe van, hogy az előző idényben utolsó helyen végző csapat jelenleg a Keleti főcsoport második helyén áll. Erre persze ő általában csak legyint, és azt mondja, ez a munkája, azért szerződtették, hogy gólokat szerezzen. A hónap játékosa cím kapcsán is elsősorban csapattársait méltatta.

„Nélkülük én sem lehetnék ilyen sikeres, a középpályások segítsége nélkül egyetlen csatár sem tudja lőni a gólokat – mondta a Nemzeti Sportnak a 29 éves magyar válogatott játékos. – Egyébként tényleg hatalmas elismerés, hogy engem tartottak a legjobbnak. Sok remek játékos játszik az MLS-ben és Amerikában, ahol mindenről részletes statisztikát vezetnek, tényleg komolyan veszik az efféle elismeréseket. Ez is még jobban motivál, arra ösztönöz, hogy a folytatásban még eredményesebb legyek. Egyúttal bizonyítja, hogy jól döntöttem, holott sokan kételkedtek, amikor a Chicagóhoz szerződtem. Eddig minden szép és jó, a csapat várakozáson felül teljesít, és érezhetően egyre nagyobb a futball-láz a városban. Korábban alig foglalkoztak a sportággal a helyi lapban, nemrégiben azonban egy nagyobb anyagot készített velem a Chicago Tribune, és egyre többet foglalkoznak a Fire-rel.”

Ahogyan arról szintén beszámoltunk, ha a szurkolók beszavazzák, Nikolics is bekerül a liga All Star-csapatába, és pályára léphet augusztus 2-án a Real Madrid elleni felkészülési mérkőzésen.

„Amikor legutóbb néztem az állást, a csatárok között én vezettem – folytatta. – Ez alighanem a lelkes magyar szurkolók érdeme is. Nagyon hálás vagyok nekik, és remélem, hozzájárulnak ahhoz, hogy ott lehessek a találkozón. Mindenki láthatja, mennyire erős a Real Madrid, ráadásul a meccset Chicagóban rendezik, a csaknem hatvankétezer férőhelyes Soldier Fielden, ami még különlegesebbé teszi számomra az egyébként sem hétköznapi eseményt. Noha a Legia Warszawával korábban szerepelhettem a Real ellen, Madridban csak csereként kaptam lehetőséget, és a visszavágót sem játszhattam végig. Elégtételt jelentene, ha ismét megkapnám a lehetőséget, hab lenne a tortán, ha még gólt is szereznék.”

A jelek szerint a magyar futballistáknak jól megy májusban az Egyesült Államokban, két évvel ezelőtt ugyanis az akkor a Sporting Kansast erősítő Németh Krisztiánt választották meg a hónap legjobbjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik