nemzetisport.hu 2019.04.15 11:51 Frissítve: 2019.04.15 14:16

Légiósok: Szoboszlait már nem úgy kezeli edzője, mint eddig

Edzője szerint életkoránál fogva Szoboszlai Dominiknek, a Salzburg hétvégi nyerőemberének még sok a tanulnivalója a futballmesterségből, de a fiatal tehetség kategóriát már kinőtte.

Szoboszlai Dominik (Fotó: Red Bull Salzburg Twitter)

 

„Már nem az életkora és a tehetsége alapján értékeljük a teljesítményét, hanem aszerint, hogy azt nyújtotta-e a pályán, amit elvártunk tőle, vagy nem. Egyértelmű, hogy ezúttal nagyon jól játszott” – mondta a Sturm Graz 3–1-es legyőzéséhez góllal és gólpasszal hozzájáruló magyar játékosról Marco Rose, az éllovas Salzburg vezetőedzője, aki azért hozzátette: mint minden fiatal játékosnak, Szoboszlainak is van még mit tanulnia.

„Apró, de fontos dolgokról van szó, például az összpontosításról, amiben egy ilyen fiatal labdarúgó tud még fejlődni.”

A következő idénytől a német Mönchengladbachot irányító Rose kritikus szavaiból a Laola1 azt szűri le, hogy az edző sokat lát a fiatal magyarban – és ennek jegyében sokat is követel tőle.

„Nagyon feldobtak a történtek, de az élet nem áll meg, jön a következő feladat – idézi röviden az osztrák portál a vasárnapi meccs embereként aposztrofált Szoboszlait. – Lőttem egy gólt, adtam egy gólpasszt, valahogy eljutott az átadásom a harmadik gólt szerző Munaszhoz (Dabur), mindezzel együtt ez csak egyetlen meccs volt, sok vár még ránk.”

A Salzburg kilencpontos előnnyel vezeti a tabellát a LASK előtt, a bajnoki rájátszásból még hét forduló van hátra.

2019.04.17 22:35:43

Légiósok P. K.

Menedzsere szerint a DAC is partner abban, hogy a középpályás a fejlődése érdekében erősebb bajnokságba tudjon szerződni.

2019.04.11 23:08:08

Légiósok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Miközben nem kicsit vicces az egész, hiszen a romániai kluboknak igen szigorú pénzügyi vizsgálaton kell átmenniük, ha a következő idényre is meg akarják szerezni a bajnoki részvételre jogosító licencet. Persze ez csak a látszat, a békaemberekre folyamatosan oda kell figyelni.

2019.04.10 22:19:59

Légiósok PÓR KÁROLY

A Blau-Weiss Linzet irányító Doma Ernő az egyetlen külföldi szakvezető a másodosztályban.

2019.04.03 14:20:30

Légiósok P. K.

Nyerges Zsolt egyelőre ismerkedik a United Zürichhel, amely a fiatal játékosoknak adhat kiugrási lehetőséget.