nemzetisport.hu 2019.04.15 11:51 Frissítve: 2019.04.15 14:16

Légiósok: Szoboszlait már nem úgy kezeli edzője, mint eddig

Edzője szerint életkoránál fogva Szoboszlai Dominiknek, a Salzburg hétvégi nyerőemberének még sok a tanulnivalója a futballmesterségből, de a fiatal tehetség kategóriát már kinőtte.

Szoboszlai Dominik (Fotó: Red Bull Salzburg Twitter)

 

„Már nem az életkora és a tehetsége alapján értékeljük a teljesítményét, hanem aszerint, hogy azt nyújtotta-e a pályán, amit elvártunk tőle, vagy nem. Egyértelmű, hogy ezúttal nagyon jól játszott” – mondta a Sturm Graz 3–1-es legyőzéséhez góllal és gólpasszal hozzájáruló magyar játékosról Marco Rose, az éllovas Salzburg vezetőedzője, aki azért hozzátette: mint minden fiatal játékosnak, Szoboszlainak is van még mit tanulnia.

„Apró, de fontos dolgokról van szó, például az összpontosításról, amiben egy ilyen fiatal labdarúgó tud még fejlődni.”

A következő idénytől a német Mönchengladbachot irányító Rose kritikus szavaiból a Laola1 azt szűri le, hogy az edző sokat lát a fiatal magyarban – és ennek jegyében sokat is követel tőle.

„Nagyon feldobtak a történtek, de az élet nem áll meg, jön a következő feladat – idézi röviden az osztrák portál a vasárnapi meccs embereként aposztrofált Szoboszlait. – Lőttem egy gólt, adtam egy gólpasszt, valahogy eljutott az átadásom a harmadik gólt szerző Munaszhoz (Dabur), mindezzel együtt ez csak egyetlen meccs volt, sok vár még ránk.”

A Salzburg kilencpontos előnnyel vezeti a tabellát a LASK előtt, a bajnoki rájátszásból még hét forduló van hátra.

2019.12.09 15:43:46

Légiósok PÓR KÁROLY

Mohol, Ada, Tóthfalu, Tarpa, Felcsút, Königsdorf, Köln, Almelo – út a holland élvonalba.

2019.12.08 22:27:08

Légiósok L. P. I.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.