Légiósok: Szép emlékeket őrzök Newcastle-ból – Kádár

Vágólapra másolva!
2015.11.26. 14:18
Az Eb-kvalifikáció hatásaként olyan külföldi kluboknál és helyeken is eszükbe jutott korábbi magyar labdarúgójuk, ahol az maximum epizódszerephez juthatott. Így történt ez Kádár Tamás esetében is, aki 2008 és 2012 között a Newcastle United légiósa volt, jelenleg pedig a Lech Poznan védője. A chroniclelive.co.uk hosszabb cikkben számolt be arról, hogy mi történt a „szarkák” volt „csodagyerekével”...
„Amikor a Newcastle United játékosa voltam, több szakemberrel dolgozhattam – mondta Kádár. – Sokat fejlődtem, hiszen jó játékosok és szakemberek vettek körül, viszont nehéz volt fiatalként bizonyítási lehetőséghez jutni. Igyekeztem beilleszkedni és felvenni a ritmust, de nem volt könnyű, különösen a sérüléseim hátráltattak. Sokat küzdöttem, hogy teljesen egészséges legyek, ám minden szezonban adódott valami kellemetlen sérülésem. Emiatt lehetnek jó és rossz emlékeim ebből az időszakból, de ettől függetlenül örökre hálás vagyok a klubnak. Különösen Chris Hughton fontos számomra, ő menedzserként végig hitt bennem, és sok segítséget kaptam tőle, ami egy fiatal futballista életében mindig fontos. Különösen, ha másik országból érkezett és a nyelvet is tanulnia kell. Szép emlékeket őrzök Newcastle-ból, megszerettem a várost, a klubot és a szurkolóit. Nagyon köszönöm az Eb-kvalifikációval kapcsolatosan onnan érkező gratulációkat és jókívánságokat.”

A cikkben megemlítik, hogy a védő – aki tizenhárom bajnokin játszhatott az első csapatban – Anglia után Hollandiában (Roda) és Magyarországon (DVTK) is szerepelt, mielőtt szerződtette volna a Lech, amelyben Kádár jól érzi magát.

„Az élet nagyszerű Lengyelországban. A szurkolók elképesztőek, igazi fanatikusok. A Lech az egyik legnépszerűbb lengyel csapat, boldog vagyok, hogy ehhez a klubhoz tartozom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik