Légiósok: Szalai Attila debütált, győzött a Fenerbahce

H. D., H. Á.H. D., H. Á.
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 18:52
null
Szalai Attila bemutatkozott, új csapata, a Fenerbahce 3–0-ra nyert (Fotó: AFP)
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 21. fordulójában Szalai Attila bemutatkozott a Fenerbahcéban: a magyar válogatott védő végigjátszotta a mérkőzést, amelyet új csapata 3–0-ra megnyert.

A bajnoki címre hajtó Fenerbahce esélyeshez méltóan kezdett a kiesés elől menekülő Kayserispor ellen, s sárga-kékeknél a kezdőben bemutatkozó Szalai Attilán sem látszott, hogy első alkalommal szerepel a csapatban: az első percben máris parádés keresztlabdával indította a saját térfelének bal oldaláról a tizenhatos jobb sarkánál felbukkanó társát.

A magyar válogatott védőjének önbizalma a társakra is átragadt, s a Fener a 20. percben vezetést is szerzett: a Kayserispor kapusának, a mindössze 18 éves Dogan Alemdarnak nem túl jó kirúgását éppen Szalai kapcsolta le, s az ebből indult akció végén Dimitrisz Pelkasz kiugratása után Mame Thiam vette be a vendégek kapuját, 1–0.

Az 51. percben érkezett az isztambuli együttes második gólja: s Szalai ebben még nagyobb szerepet játszott, mint az elsőben. A bő egy hete igazolt magyar védő remek indítása után Pelkasz jól pörgette Thiam elé a labdát, a beadást követően pedig Mbwana Samatta közelről a kapuba lőtt, 2–0.

A vendégek a folytatásban sem nagyon tudtak veszélyeztetni, ráadásul a hajrában a csereként pályára lépő Papiss Demba Cissé is gólt szerzett – a 3–0-ra megnyert mérkőzést végigjátszó magyar védő jó játékkal és kapott gól nélküli győzelemmel mutatkozott be új csapatában.

A hétfői játéknapon egy másik magyar légiós is pályára lépett a török bajnokságban: Varga Kevint a 69. percben cserélték be a Sivassport hazai pályán 2–0-ra legyőző Kasimpasába.

TÖRÖKORSZÁG, SÜPER LIG
21. FORDULÓ

Kasimpasa–Sivasspor 2–0
Kasimpasa:Varga Kevint a 69. percben cserélték be.
Fenerbahce–Kayserispor 3–0
Fenerbahce: Szalai Attila végig a pályán volt.

Az élcsoport: 1. Besiktas 44 pont, 2. Fenerbahce 42, 3. Galatasaray 39, 4. Gaziantep 35

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik