Légiósok: „Szalai Ádám igazi ragadozó a pályán”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.18. 10:08
null
Szalai az előző idényben 772 percet játszott és nyolc gólt szerzett (Fotó: AFP)
Újabb csatárok szerződtetésével elképzelhető, hogy még kevesebb játéklehetőséghez jutna a Hoffenheimnél Szalai Ádám, így esetleges huddersfieldi szerződésével az angol újonc és a magyar csatár is jól járna. A 4th Official blog szerint David Wagner edző tavaly nem nyúlt mellé, amikor csatárt kellett igazolnia, Szalai pedig igazi ragadozó a pályán, aki tavaly átlagban 96 percenként szerzett gólt.

 

A hét elején a Rhein-Neckar-Zeitung arról írt, hogy az angol labdarúgó Premier League-be feljutó Huddersfield Town érdeklődik Szalai Ádám, a Hoffenheim magyar támadója iránt.

A 4th Official angol blog elemzésében megindokolta, miért lenne jó választás Szalai, és miért profitálhatna ebből mindkét fél.

Az angol újonc nagy ereje az egységben rejlik, és David Wagner edző szerepe kulcsfontosságú ebben: a szakember mindent elkövetett, hogy a Huddersfield csapatszelleme kiváló legyen. A tervek szerint idén nyáron is gondoskodik erről, hiszen svédországi túlélőtábort szervez, amely segíthet a minél erősebb kohézió kialakulásában és fenntartásában.

A blog szerint a német-amerikai edző elképzeléseibe tökéletesen beleillene Szalai, aki komoly erősítést jelenthetne a csapat számára. A 45 éves Wagner nagyon jól ismeri a Bundesligát, tavaly nyáron több játékost is onnan szerződtetett, így került az akkor másodosztályú csapathoz Christopher Schindler, Jon Gorenc Stankovic, Michael Hefele, Elias Kachunga és Collin Quaner is.

Az Ingolstadtól megszerzett csatár, Kachunga 13 gólig jutott (12 a bajnokságban, egy a kupában), a három találatot jegyző Quanerben is komoly potenciál rejlik még, azaz csatárposzton nem nyúlt nagyon mellé a menedzser.

Szalairól azt írja, az érkezése igazi áldás lenne a klub részére, tavaly Julian Nagelsmann irányítása alatt az egyik legszuperebb cserejátékossá nőtte ki magát. Mindössze 772 percet töltött a pályán, de nyolc gólt szerzett, azaz átlagosan 96 percenként betalált, ezzel jobb mutatóval bír, mint Anthony Modeste, Timo Werner vagy Vedad Ibisevic.

„A pozicionális játékban nagyszerű, igazi ragadozó a pályán. A párharcot negyvennyolc százalékát megnyerte, igaz, a passzolási mutatóban csupán hatvankilenc százalékot ért el, de játékstílusát látva ezért nem hibáztatható” – olvasható.

A 4th Official szerint a Bajnokok Ligájára készülő Hoffenheim várhatóan még szeretne erősíteni támadóposzton, így azonban csökkenhetnek Szalai lehetőségei. Ebből azt a következtetést vonta le a cikkíró, hogy egy huddersfieldi szerződéssel több játéklehetőséghez juthatna, és tapasztalatával erősítést jelentene a Premier League-re készülő újoncnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik