Légiósok: Senkitől sem kell félnünk – Kleinheisler

BODNÁR ZALÁN (Split)BODNÁR ZALÁN (Split)
Vágólapra másolva!
2021.07.27. 08:55
null
Lovrencsics Gergő (balra) és Kleinheisler László is jól játszott az eszéki sikert hozó rangadón
Kleinheisler László szerint az Osijeknek senkitől sem kell félnie, ha úgy futballozik, mint a spliti rangadó második félidejében. Mint beszámoltunk róla, az eszékiek 2–1-re győztek a Hajduk Split otthonában.

 

Mit csinálhat egy magyar turista a horvátországi Splitben a családi nyaralás második napjának estéjén? Vidáman fürdőzhet a város több tucatnyi mesebeli strandjának egyikén? Sétálhat a római kor hangulatát visszatükröző óvárosban vagy a kikötőben? Csevapcsicsát vacsorázhat egy meghitt vendéglőben?

Ezt a vakáció bármelyik másik napján megteheti, mert vasárnap este csak egyvalamit tehetett, ha csemegére vágyott: megnézte Lovrencsics Gergőt (balra) és Kleinheisler Lászlót, avagy a horvát élvonalbeli bajnokság második fordulójának rangadóját, a Hajduk Split és az NK Osijek összecsapását, ahogy mi is tettük. További magyaros vonatkozása a párosításnak, hogy míg a Hajduk Split egyik jelentős támogatója a magyar bajnokság névadója, az OTP Bank, az eszékiek főszponzora a Mészáros és Mészáros Kft. révén Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémiát működtető alapítvány kuratóriumi elnöke – a felcsúti akadémián nevelkedett Gyurcsó Ádám is, aki mindkét csapatban szerepelt korábban, legutóbb Eszéken, ahonnan május végén távozott. És még egy magyaros kapcsolat: a bejáratnál a korábban Pécsett és Felcsúton is edzősködő, vb-bronzérmes horvát legendába, Robert Jarniba botlottunk, amint épp vette fel a VIP-jegyét. A Real Madridban is szereplő volt balhátvéd játékosa és edzője is volt a Hajduknak, Splitben indult a pályafutása is, ő sem tudta kihagyni a rangadót.

A 35 ezer férőhelyes Poljud Stadionban csaknem tízezer néző volt, ami a turisztikai főszezon kellős közepén nem számít kevésnek, a hangulat fergeteges volt. A bajnokság második fordulójában az előző idény negyedik helyezettje fogadta az ezüstérmest, az Európa-konferencialigában is megkezdte már a küzdelmeket mindkét csapat. A balzsamos nyárestén növelte az élményt a hely szelleme is: a Hajduk stadionja a 2010-es felújítás óta igazán autentikus a tájjal, tetőszerkezete révén szétnyíló kagylóhéjra hasonlít a Kastelai-öböl partján, a háttérben csillog a tenger-öböl vize, a másik irányból pedig a hatalmas mészkődomborulatok nyújtanak impozáns látványt.

Mi is megtapasztalhattuk, hogy jó a hangulat a spliti Poljud Stadionban, ahol az eszékiek Kleinheisler Lászlóval a soraikban legyőzték a Hajdukot, amelyet Lovrencsics Gergő is erősít
Mi is megtapasztalhattuk, hogy jó a hangulat a spliti Poljud Stadionban, ahol az eszékiek Kleinheisler Lászlóval a soraikban legyőzték a Hajdukot, amelyet Lovrencsics Gergő is erősít

 

Szerencsénkre – ahogy azért várni is lehetett – mindkét magyar a kezdőcsapatban kapott helyet. Lovrencsics Gergő volt a Hajduk jobbhátvédje, Kleinheisler László pedig szokott helyén, a középpálya közepén harcolt az eszékiek mezében. Ők ketten, a két magyar játszott csak az idei Európa-bajnokságon a pályán lévők közül, rajtuk kívül a Hajduk kapusa, Lovre Kalinic és az Eszék védője, Mile Skoric volt kerettag a horvát válogatottban, de egyiküket sem küldte pályára a tornán Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány.

A találkozón mindkét honfitársunk jól teljesített (Lovrencsics Gergőt a 71. percben lecserélték), de az eszékiek 2–1-es győzelme miatt Kleinheisler László lehetett boldogabb a lefújás után, hiszen mindkét eddigi meccsét megnyerte a csapat a bajnokságban, köztük egy idegenbeli rangadót is, míg a Hajduk két forduló után csak egypontos.

A Nemzeti Sport tudósítója személyesen gratulálhatott Kleinheisler Lászlónak, aki így értékelt:   „Az első félidőben sajnos nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna, nem jöttek be az elképzeléseink, nem találtuk a ritmust. A második félidőben viszont nagyot javult a játékunk, határozottabbak voltunk, és ez sikerre vezetett. Nagyon fontos volt, hogy a kapott gól után rögtön tudtunk reagálni, így nem csak visszajöttünk a meccsbe, hanem mi kerültünk lélektani előnybe is. Remekül kezdtük a bajnokságot, mindkét meccsünket megnyertük, a folytatásban is ilyen játékra lesz szükség. Mindig a következő feladatra koncentrálunk, most a Pogon elleni visszavágóra az Ekl-ben, nagyon szeretnénk továbbjutni. Egyébként miért ne előzhetnénk meg a Zágrábot a bajnokságban? Úgy gondolom, senkitől sem kell félnünk, keményen kell dolgoznunk, és úgy kell játszanunk, mint most a második félidőben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik