Légiósok: Priskinnek négy hónappal tartoztak, már érdeklődnek iránta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.19. 10:38
null
A szabaddá váló Priskin után orosz klubok már érdeklődtek, légiós maradna
Mint ismeretes, a 42-szeres válogatott csatár, Priskin Tamás múlt héten búcsút intett az Alanyija Vlagyikavkaznak. A közös megegyezéssel történt szakítás körülményeiről és a hogyan továbbról a játékos menedzsere, Vörösbaranyi József nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

 

„Ennél békésebb válást nehéz elképzelni – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Vörösbaranyi József, Priskin Tamás menedzsere. – A klub négy hónapja nem tudott fizetni, és Tamással közösen úgy döntöttünk, így nincs értelme ilyen körülmények között tovább ott maradni. A klub elismerte a tartozást, írásban vállalt kötelezettséget a rendezésére, tudomásul vette, hogy a játékos menni akar, semmiféle akadályt nem is gördített a távozás elé."

A dokumentumban a klub vállalta, hogy egy adott időpontig fizet, és ha nem történik meg, a futballista képviselői a FIFA-hoz fordulnak – ezt a klub is tudja, és természetesen elkerülné a várható huzavonát.

Priskin Tamás ebben a szezonban hat bajnokin hét találatot ért el. A Szpartak Nalcsik 1–0-s legyőésekor győztes gólt szerzett, duplázott a Nyeftyehimik ellen (2–1), az Orenburg elleni 3–0-s sikernél pedig triplázott – ilyen góllövőt senki sem enged el szívesen.

„Az Alanyija eddig is korrekt partnerként viselkedett, most is úgy tett – mondta a menedzser. – Mondom, elismerték a tartozást, megköszönték Tamásnak, amit a klubért tett, sok sikert kívántunk egymásnak a folytatáshoz."

A huszonhetedik születésnapját nemrég, szeptemberben ünneplő csatár szabadon igazolható, de egyelőre nem tudni, hol folytatja a pályafutását. Arról végképp nem esett szó, hogy hazatérne – még 2006-ban került Angliába, ahol szerepelt a Watford, a Preston, az Ipswich, a Queens Park Rangers, a Swansea és a Derby County színeiben, mielőtt Oroszországba szerződött volna, így vélhetően most is elsősorban külföldi egyesületben folytatná.

„Orosz klubok már érdeklődtek – mondta Vörösbaranyi József. – Januárban lehet legkorábban igazolni, addig van időnk közösen megkeresni a legjobb megoldást."

Ez a menedzser szerint jelentheti Németországot, Angliát, Svájcot, Ausztriát vagy akár Hollandiát is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik