Légiósok: Novothny sikeres szezont jósol a Napolinak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.26. 10:30
Novothny Soma, a Napoli nyáron a Serie C-ben (Lega Pro 1) szereplő Paganese együttesének kölcsönadott csatára szerdán az ilnapolionline.com oldalnak nyilatkozott. A húszéves magyar támadó beszélt jelenlegi helyzetéről, új együttesében lejátszott első két bajnoki mérkőzéséről, illetve a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is kitűnő rajtot vevő, Rafa Benítez irányítása alatt játékstílusban jelentősen átalakuló Napoliról is megkérdezték.

A Serie A tabelláján jelenleg második Napolival ellentétben a Paganese nem kezdte fényesen a bajnokságot, a harmadosztályban szereplő klub a negyedik fordulóban, három vereséget követően szerezte meg első győzelmét a kiírásban, immáron a bokasérülésből felépült Novothnyval a soraiban.

„Úgy érzem, sikerült beilleszkednem, a sérülésem a múlté, és két mérkőzésen már pályára is léptem. Az első gólom még várat magára, de sokkal fontosabb, hogy a hétvégén a csapat megszerezte első győzelmét. Jó úton járnunk, de a fejlődés érdekében tovább kell folytatnunk a kemény munkát” – nyilatkozta Novothny Soma, aki tíz nappal ezelőtt az Ascoli elleni 1–0-s hazai vereség alkalmával debütált a Paganese mezében, a mögöttünk hagyott hétvégén pedig a Viareggiót 1–0-ra legyőző csapatban kezdett, a 73. percben cserélték le.

A veszprémi születésű támadó anyaegyesülete, a Napoli kiváló szereplésére is kitért, még a szerdai, Sassulo elleni döntetlent megelőzően. „Lenyűgöző a Napoli eddigi szereplése, nemcsak nyer, de kiválóan is játszik Rafa Benítez irányításával. Ha ezen az úton haladnak tovább, szép sikerrel végződhet számukra a szezon.”

A beszélgetés során a nápolyi „kollégák”, azaz a Napoli csatárai is szóba kerültek, a nyáron Edinson Cavani örökébe lépő, első hat találkozóján négy gólt szerző Gonzalo Higuaín eddigi szereplését így látja Novothny: „Cavani távozása érzékenyen érintette a szurkolókat, de szintén meghatározó csatárt igazoltak a helyére. Higuaín góljaival hamar belopta magát a drukkerek szívébe.”

Az átigazolási szezon hajrájában igazolt támadóról, a Benítez által eddig mellőzött kolumbiai Duván Zapatáról, akinek augusztus végi érkezése nagy szerepet játszott Notohny kölcsönadásában, így fogalmazott: „Csak a legjobbakat kívánom neki. Én már a Paganesét erősítem, ami az én döntésem volt. Remélem a közeljövőben még visszatérek a Napolihoz, de biztos vagyok benne, hogy Zapata bizonyítani fogja Nápolyban milyen kiváló játékos” – zárta mondandóját Novothny.

A Paganese vasárnap a Lega Pro 1 ötödik fordulójában az eddig még veretlen, három döntetlennel és egy győzelemmel álló Pratót látja vendégül hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik