Légiósok: Nikolics előtt több magyarnak volt világbajnok klubtársa

Vágólapra másolva!
2017.03.22. 11:40
null
A brazilok aranylabdása, Rivaldo (jobbra) Tőzsér Dániellel együtt az AEK Athén játékosa (Fotó: AFP)
Bastian Schweinsteiger személyében világbajnok csapattársa lesz Nikolics Nemanjának – a közelmúltba visszatekintve azonban nem ő az egyetlen, aki elmondhatja magáról, hogy világbajnokként magyar futballistával játszott együtt.

 

Korábbi összeállításunkból megtudhatja, ki volt többek között Buzsáky Ákos, Futács Márkó, Koman Vladimir, Szűcs Lajos, Bódog Tamás, Bajner Bálint, Dombi Tibor vagy éppen Rósa Dénes világklasszisként számon tartott csapattársa!
AZ ÖSSZEÁLLÍTÁST ITT TALÁLJA MEG!

Vanczák Vilmos a 2012–2013-as szezonban Gennaro Gattusóval szerepelt együtt a Sionban, a kemény középpályás a 2006-os vb-t nyerte meg az olaszokkal. Annak a válogatottnak volt tagja Luca Toni is, aki 2011-ben Rudolf Gergely csapattársa volt a Genoánál.

A négy évvel korábbi győztes brazilok közül is ketten játszottak „magyaros” együttesben: az aranylabdás Rivaldo Tőzsér Dániellel együtt az AEK Athén játékosa volt, míg Roberto Carlos Dzsudzsák Balázzsal játszotta be az Anzsi Mahacskala bal oldalát.

Robert Pires 1998-ban játszott együtt Tóth Mihállyal a Metznél, és bár a francia a nyáron a Marseille-hez igazolt, még Tóth Mihály klubtársaként nyerte meg a hazai rendezésű vb-t is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik