Légiósok: Németh András góllal debütált a Genkben, Novothnyék is győztek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.16. 23:16
null
Németh András állította be a 4–1-es végeredményt a Genk vasárnapi bajnokiján (Forrás: facebook.com/krcgenk)
A külföldön, élvonalban vagy másodosztályban szereplő magyar légiósok közül vasárnap a ciprusi Anorthosziszban debütáló Novothny Soma és a török Kasimpasában játszó Varga Kevin is győztes csapat tagja volt, csakúgy, mint a belga Genk első csapatában tétmeccsen először szereplő Németh András, aki rögtön gólt is szerzett.

 

Az U21-es válogatott Németh András 2016 óta szerepel a belga Genk utánpótlásában, a 19 éves csatár vasárnap kapott először lehetőséget az első csapatban bajnoki meccsen. A 89. percben lépett pályára a Beerschot elleni mérkőzésen, és a 93. percben ő állította be a 4–1-es végeredményt (nyolc méterről, jobbról lőtt a hosszú alsóba), tehát rögtön az első meccsén az első gólját is megszerezte a belga élvonalban.

NÉMETH GÓLJA

A GÓLVIDEÓ A KÉPRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!
A GÓLVIDEÓ A KÉPRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Novothny Soma az új év első napjaiban szerződött a német élvonalbeli Bochumtól a ciprusi Anorthosziszba, és vasárnap, az AEL Limassol ellen 2–1-re megnyert bajnokin debütált új csapatában. A magyar csatár rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet, és a 85. percig a pályán is volt, amikor lecserélték. Csapata a finn válogatott védő, Paulus Arajuuri duplájával tudott győzni, és 4. helyen áll a tabellán. Az AEL-ben pedig végigvédte a mérkőzést a szintén januárban, a török Göztepétől szerződtetett Megyeri Balázs, neki is ez volt az első meccse a ciprusi élvonalban.

Novothny Soma bemutatkozott az Anortohsziszban (Fotó: facebook.com/anorthosisfc)

 

Az Anorthoszisz ezzel a győzelmével többek között a 24 ponttal a 6. helyen álló Omoniát is megelőzte a tabellán, a Lang Ádámmal a napokban szerződést hosszabbító Omonia ugyanis a magyar válogatott védővel a soraiban 2–0-ra kikapott a harmadik Apollontól (vezet az Arisz, 2. az AEK Larnaca).

Novothny mellett az élvonalban szereplő magyar légiósok közül Varga Kevin volt még győztes csapat tagja, a török élvonalban egy félidőt kapott a Giresunspor ellen egy kiállítás után 60 percet emberelőnyben játszó, így 2–0-ra nyerő Kasimpasában.

BELGIUM, JUPILER LEAGUE
22. FORDULÓ
Genk–Beerschot 4–1
Genk: Németh András a 89. percben állt be, a 90+3. percben gólt szerzett.

CIPRUS, 1. DIVISION
Anorthoszisz–AEL Limassol 2–1
Anorthoszisz: Novothny Soma kezdett, a 85. percben cserélték le.
AEL: Megyeri Balázs kezdőként végigjátszotta a meccset.


Apollon–Omonia 2–0

Omonia: Lang Ádám kezdőként végigjátszotta a mérkőzést.

HOLLANDIA, EREDIVISIE
19. FORDULÓ
Cambuur–Sparta Rotterdam 1–1
Cambuur: Kiss Tamás a kispadon ült.

TÖRÖKORSZÁG, SÜPER LIG
21. FORDULÓ
Giresunspor–Kasimpasa 0–2
Kasimpasa: Varga Kevin a szünetben állt be csereként.

ARAB EMÍRSÉGEK, UAE LLEAGUE
13. FORDULÓ
al-Ittihad Kalba–Bani Jasz 1–3
al-Ittihad Kalba: Varga Rolandot nem nevezték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik