Légiósok: Németh a fantasztikus élmény után Feröerre is gondol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.02. 09:00
Mint ismeretes, a Sporting Kansas City Németh Krisztiánnal a soraiban 11-esekkel megnyerte a US Open Cup döntőjét, és a sikerben a magyar csatár is döntő érdemeket szerzett, hiszen csapata a rendes játékidőben az ő góljával mentette döntetlenre a Philadelphia Union elleni mérkőzést. A válogatott játékos a Nemzeti Sportnak beszélt élményeiről.

„Fantasztikus volt a kupadöntő – nyilatkozta Németh Krisztián. – A meccs előtt azt lehetett hallani, hogy mi vagyunk inkább az esélyesek, de a hazai pálya a Philadelphia mellett szólt, ráadásul hátrányból kellett felállnunk. Karrierem legfontosabb góljának nevezhetem az egyenlítést, szerencsére sikerült jól eltalálnom a bal alsó sarkot.”

„Előtte is volt két lehetőségem, azokból sajnos nem lett gól, de belül éreztem, hogy lesz még egy lehetőségem, és akkor tökéletesen kell koncentrálnom. A tizenegyest sajnos elrontottam, vártam, hogy elmozduljon a kapus, de kivárt, nagyon sokáig, ezzel elbizonytalanított… Örülök, hogy a többiek kisegítettek” – tette hozzá a 11-es rúgások során hibázó támadó.

A sorozat gólkirálya klubtársával, Dom Dwyerrel holtversenyben Németh Krisztián lett, mindketten öt gólt szereztek a kupamérkőzések során. A futballista a Kansas következő bajnoki mérkőzésének helyszínéről, Portlandből repül majd Budapestre a Feröer és Görögország elleni Eb-selejtezőre.

„Nem lesz könnyű szurkolók nélkül, de győzni akarunk, hogy elérhessük a célunkat” – tette hozzá Németh Krisztián a válogatott meccsek kapcsán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik