Légiósok: Nem szoktam izgulni, most sem tettem – Kleinheisler

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.02. 17:34
null
Kleinheisler László a Hertha ellen debütált a Bundesligában (Fotó: AFP)
Kleinheisler László, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 19. fordulójában debütált a Werderben a Hertha elleni mérkőzésen (3–3). A 21 éves középpályás többek között ezzel kapcsolatban is nyilatkozott  korábbi klubjának, a Puskás Akadémiának a honlapján, de beszélt a brémai mindennapokról és a magyar válogatottról is.

 

Kleinheisler először a fogadtatásáról, a brémai edzésekről és a Hertha elleni debütálásáról beszélt az interjúban.

„Az edzők és a csapattársak is nagyon pozitív fogadtatásban részesítettek – mondta Kleinheisler László a puskasakademia.hu-nak. – Úgy érzem, hogy az első pillanatban befogadtak. Figyelnek rám, törődnek velem, és segítenek, ahol tudnak. Komoly barátságok ilyen rövid idő alatt természetesen még nem születtek, de a csapatkapitányunk is folyamatosan bátorít. A hét elején két edzésünk van és a meccs utáni napon is tréningezünk, csak következő nap pihenünk. Fizikailag nagyon kemények az edzések, fel kell vennem az itteni tempót, de nem hiszem, hogy ezzel gond lenne. Egyre erősebbnek érzem magam.”

A Schalke elleni meccsen megtorpantam egy pillanatra, amikor kiléptem a játékoskijáróból. Nem tudom, pontosan hány tízezren voltak a lelátón (62 271 néző volt gelsenkircheni a stadionban – a szerk.), félelmetes atmoszférát teremtettek a szurkolók. Kirázott a hideg, amikor a tábor rázendített a szurkolásra. A Hertha ellen alig vártam, hogy beálljak végre. Leírhatatlan érzés volt. Nem szoktam izgulni, most sem tettem, csak elképesztően koncentráltam, hogy minden megmozdulásom pontos legyen. Hamar belejöttem, szerencsére nem volt semmi gond.”

Ezután a középpályás rátért a brémai mindennapjaira, valamint arról is beszélt, hogy ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy ismertté váljon a szurkolók körében.

„A barátnőm itt van kint velem, ő is és a klub is sokat segít mindenben, így sokkal könnyebb a dolgom. Nagyon jól érzem magam, minden a legnagyobb rendben. Egyelőre még az egyik szállodában lakunk, de már nézzük a lakásokat, hogy hová költözhetnénk. Nem siettetjük a dolgot, megnézünk még párat, aztán a lehető legjobbat választjuk. Angolul kommunikálok, de szeretnék minél hamarabb megtanulni németül, elengedhetetlennek tartom a német nyelv elsajátítását a beilleszkedéshez. Lesz egy német tanárom, akinek a segítségével elkezdem a tanulást. Egyelőre nagyon szeretek itt lenni, ha meglesz a lakás, a család is biztosan meglátogat.”

Megismernek, sokan odajöttek már hozzám. Nagyon jó érzés, hogy szeretnek az emberek, igyekszem meghálálni a bizalmat. A Hertha elleni meccs után felmentem a VIP-páholyba, gyakorlatilag megrohamoztak, fél óra volt, mire eljutottam a kocsihoz, miután eldöntöttem, hogy hazaindulok. Rövid idő alatt fordult nagyot velem a világ, érzem, hogy hatalmas lehetőséget kaptam. Nagy álom teljesült ezzel, mindent elkövetek azért, hogy kihozzam magamból a maximumot.”

Végül Kleinheisler beszélt Bernd Storckról, a magyar válogatott szövetségi kapitányáról, valamint a franciaországi Európa-bajnokságon való részvételéről.

„Nagyon szeretnék ott lenni a válogatottban az Európa-bajnokságon. Még van idő a felkészülésre, fontos mérföldkő lesz a horvátok és a németek elleni mérkőzés is. Nagyon sokat köszönhetek már eddig is a szövetségi kapitánynak, ő végig bízott bennem. Szeretnék továbbra is bizonyítani neki és beverekedni magam az utazó keretbe, ezért is fontos, hogy rendszeresen pályán legyek a klubcsapatomban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik