Légiósok: Nem szeretném hülyének nézni az embereket – Guzmics

Vágólapra másolva!
2017.05.01. 12:28
Guzmics Richárd előtt az Európa-bajnokságot követően felvetődött a lehetősége, hogy a Serie A-ba szerződjön, és kiborult, amikor megtudta, mégsem jön össze az üzlet – mondta a ma már a kínai Jenpien Fundéban játszó válogatott védő az Origónak adott interjújában.

„Tisztában voltam azzal, hogy a Bundesligába ennyi idősen már nincs esélyem elmenni – mondta a nyáron kínálkozó lehetőségeiről Guzmics Richárd. – Hívott egy olyan olasz csapat, amely a Serie A-ban játszik. Ki kellett volna vásárolniuk a krakkói szerződésemből. Ez az üzlet nem jött össze. Akkor kicsit kiborultam.”Guzmics Richárd. – Hívott egy olyan olasz csapat, amely a Serie A-ban játszik. Ki kellett volna vásárolniuk a krakkói szerződésemből. Ez az üzlet nem jött össze. Akkor kicsit kiborultam.”

Annyit mondott, hogy az őt hívó olasz csapat kiesésre áll.

„Ha innen nézem, akkor mégiscsak jó, hogy Kínában vagyok. Ezt akkor még nem tudtam, amikor meghiúsult az olasz meló – mondta Guzmics, aki azt is elárulta, miért szerződött Kínába. – Szakmailag az számított, hogy a lengyel bajnokságnál itt magasabb színvonalú meccseket játszhatok, olykor világsztárok ellen."

„Nem szeretném hülyének nézni az embereket, természetesen sokat számított a fizetésem is. Ugyanakkor a pénz sem minden, mert vannak olyan gesztusok, amelyek a bankóknál is többet számítanak. Ilyen volt az, amikor a jelenlegi edzőm repülőre ült, és Budapestre utazott a Magyarország–Andorra vb-selejtezőre. Jencsiből Budapestre a legjobb átszállásokkal is csaknem húsz óra az út. Ez az edző negyven órát utazott egy kézfogásért” – mondta a védő.

Guzmicsban eleinte volt némi félelemmel vegyült izgalom, amikor kiutazott, de az első élmények a szurkolókkal megnyugtatták, és már beilleszkedett.

„A mostanság befejeződő rehabilitáció alatt a csapat nélkülem játszott két döntetlent. Az ezért járó prémiumot ugyanúgy megkaptam, mintha a pályán lettem volna, pedig ez nincs is a szerződésemben – idézi a lap Guzmicsot. – Amellett, hogy tényleg elképesztő sok pénzt tolnak a labdarúgásba, hogy sztárfutballistákat és fantasztikus tudású edzőket igazolnak, a mezemet magam mosom. De ezzel sincs semmi baj."

A teljes interjút ide kattintva elolvashatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik