HIRDETÉS
HIRDETÉS
TÓTH ÁDÁM 2018.11.13 09:14 Frissítve: 2018.11.13 09:14

Légiósok: Nem szeretnék egyelőre váltani – Sallói

Sallói Dániel, a Sporting KC támadója nem szomorkodik egy-egy rosszul sikerült összecsapás után, megtalálta a számításait Kansasben, és elárulta, ki segítette álmai beteljesülését.

HIRDETÉS
Legszívesebben az égig ugrott volna örömében Sallói Dániel (Fotó: Reuters)

 

– A Sporting Kansas City csapatkapitánya állítja: életében nem hallott még akkora hangrobbanást, mint az együttes negyedik gólja után. Igaza van?
– Őszintén bevallom, hogy semmire sem emlékszem a második gólomat követően – mondta Sallói Dániel, a Sporting Kansas City 22 esztendős támadója, aki duplázott a Salt Lake ellen 4–2-re megnyert találkozón, így oroszlánrészt vállalt abban, hogy csapatával 5–3-as összesítéssel bejutott a rájátszásban a Nyugati főcsoport döntőjébe. – Ösztönösen kezdtem el sprintelni a szögletzászló felé, csapattársaim végül utolértek, és rám ugrottak. Annyira elfáradtam a találkozó hajrájára, hogy a gólöröm közben begörcsölt a vádlim.

 
DÁNIEL, A PRÓFÉTA – BODNÁR ZALÁN JEGYZETE
SALLÓI DUPLÁZOTT, FŐCSOPORTDÖNTŐS A SPORTING KANSAS CITY
SALLÓI MLS-REKORDOT ÍRT A FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐBEN

– Nemcsak fizikailag, de mentálisan is sokat kivehetett az összecsapás a csapatból: kétezer-tizenhárom után nyertek ismét hazai pályán a playoffban.
– A Sporting éppen a Salt Lake ellen diadalmaskodott saját közönsége előtt a kétezer-tizenhármas fináléban, szóval öt éve várnak hasonló sikerre a szurkolóink. Nem nyertük még meg a rájátszást, de kötelességünknek éreztük, hogy visszaadjunk valamit a drukkereinknek. Nekik köszönhetjük a legtöbbet, a támogatásuk nélkül nem tartanánk itt. Amikor a test fárad, a szív tudja, hogy még mennie kell előre! Ez a legnagyobb különbség az előző idénybeli csapatunkhoz képest: megtanultunk harcolni, és egymást vállvetve segíteni. Ha a helyzet úgy hozza, mindenki lábujjhegyen állva védekezik.

– A Salt Lake elleni első meccsét követően nem volt elégedett a játékával. Tényleg az egyik leggyengébb találkozójának tartotta az idegenbeli egy egyes döntetlent?
– Igen. Labdarúgóként játszhatunk rossz mérkőzéseket, de nem szabad sokáig a múltban élni. Emberek vagyunk, a Real Madrid futballistái is hibáznak, nem gépek. Új nap, új fejezet, csak rajtam múlik, hogyan töltöm meg az oldalakat. A másodedzővel szoktam a találkozók után a hibáimat elemezni, de viccesen arra kértem, halasszuk inkább máskorra! Magam mögött hagytam a rájátszás elődöntőjének első mérkőzését, és a visszavágón már úgy teljesítettem, ahogyan elvárom magamtól.

– Kalandos út vezetett az Egyesült Államokba. Minek köszönheti, hogy hazájától távol vált sikeressé?
– Türelmes voltam, és kivártam a soromat. Sokat fejlődtem az elmúlt években, de nem szeretnék megállni. Jó hatással volt rám, hogy az előző idényben egyre több lehetőséget kaptam Peter Vermes vezetőedzőtől, úgy érzem, megháláltam a bizalmat. Köszönettel tartozom még Urbányi Istvánnak is, aki segített az álmaim megvalósításában.

– Tudatosan építette fel a kinti életét és pályafutását. Nem gondolkozott még el rajta, hogy mi lehetne a következő lépcsőfok?
– Kacskaringós út vezetett az Egyesült Államokba. Eleinte magam sem gondoltam, hogy ennyire megszeretem Kansast. Jelenleg kerek egész az életem: a hobbim a munkám, megbecsülnek a csapatomnál, és hétről hétre bajnokesélyes gárdában szerepelhetek. Az MLS is egyre csábítóbb a sztároknak, nem szeretnék egyelőre váltani, más élvonalban kipróbálni magamat. Kitalálja, mire vágyom?

– Nos, mire?
– Megnyerni a csapatommal a bajnokságot! Nem szabad sietnünk. Előbb a Portland Timbers elleni főcsoportdöntőre kell koncentrálunk. Erős együttesünk van, amely hazai pályán bármelyik riválisa ellen esélyesként futhat ki a pályára.

Peter Vermes, a Sporting Kansas vezetőedzője
„Vetélytársunk játékosai nagyon jó napot fogtak ki, végig megnehezítették a dolgunkat. Ebben az idényben most futballoztunk a legjobban, az első félidőnk káprázatosra sikerült. A szünetben kértem a labdarúgóimat, hogy ne vegyenek vissza a tempóból, mert a szurkolóink megérdemlik a szép játékot. Sallói Dániel második gólja után mázsás kövek gördültek le a szívemről, nagyon boldogok vagyunk, hogy a főcsoport döntőjébe kerültünk. Megküzdöttünk érte!”
 Matt Besler, a Sporting Kansas csapatkapitánya
„Nagyon elfáradtunk, óriási energiákat mozgósítottunk a továbbjutás kiharcolásáért. A drukkereink támogatása nélkül nem jöhetett volna össze a siker, az utolsó percekben értük is harcoltunk. Igazi thrillert láthattak a nézők, szerencsére a végén mi kerültünk ki belőle győztesen. Életemben nem hallottam még ekkora hangrobbanást, mint amilyet Sallói Dániel második gólját követően produkáltak szimpatizánsaink. Megérdemelten kerültünk a főcsoport döntőjébe.”
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 12:15:03

Légiósok nemzetisport.hu

Bogdán Ádám a Celtic ellen védhet • Windecker József a PAOK ellen mutatkozhat be.

2018.12.04 23:46:15

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Örülnék, ha Dzsudzsák Balázs egyszer, akár pályafutása végeztével őszintén beszélne döntéseinek miértjéről, az előtte kinyíló vagy éppen bezáruló kapukról, mert ha valamit hiányolok még pályafutásával kapcsolatban, az az, hogy sohasem derült ki, mit miért választott.

2018.11.27 14:40:45

Légiósok nemzetisport.hu

Gráczer Zoltán országszerte bemutató edzéseket tartott, közben ő is leckét kapott nyitottságból, tiszteletből.

2018.11.17 10:03:52

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Mekkora előnyt és hátrányt jelent az ismert és szakmabeli édesapa?

2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS