Légiósok: négy országban is szerződtetnék a magyar középpályást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.29. 12:39
null
Bőle Lukács romániai teljesítményére több országban is felfigyeltek (Fotó: prosport.ro, archív)
Korábban a román sajtóban is megjelent, hogy megnövekedett az érdeklődés az élvonalbeli CSMS Iasi magyar középpályása, a korábbi kaposvári Bőle Lukács iránt. Ezt a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette a labdarúgó menedzsere is.

A CSMS Iasi januárban Bőle Lukáccsal kezdte el a felkészülést a tavaszi szezonra, a középpályás a klub törökországi edzőtáborába is elutazott. Annak ellenére, hogy román sajtóhírek szerint több klub is szerződtetné.

„Több ajánlat is érkezett Bőle Lukácsért, de nagy célt tűztünk ki magunk elé a tavaszra, így nem engedünk el senkit, egyben tartanánk a keretet" – mondta a magyar futballistával kapcsolatban a bajnokságban 7. helyen álló CSMS ügyvezető elnöke, Florin Prunea.

A fokozott érdeklődést a 25 éves játékos menedzsere, Panikosz Makedonasz is megerősítette kérdésünkre.

„Bőle Lukács esetében nyáron lehet aktuális a klubváltás, amikor lejár a szerződése jelenlegi csapatánál. Fél évig még marad a CSMS Iasinál, a törökországi edzőtáborba is elutazott és felkészülési meccsen is szerepelt már. Az igaz, hogy több együttes is jelentkezett érte. Magyarországról két csapat, de lengyel és cseh lehetősége is lett volna, illetve Románián belül is keresték, a CSMS-nél erősebb, nevesebb klub. A vezetőség azonban egyelőre ragaszkodik hozzá” – erősítette meg a Nemzeti Sport Online érdeklődésére a játékosügynök.

Makedonasz hozzátette, a hosszú távú jövőt illetően is külföldi folytatásban gondolkodnak, az NB I-be hazatérés nem szerepel a tervek között.

Bőle 2014 nyarán, 52 NB I-es meccsel a háta mögött igazolt Kaposvárról a román gárdához, akkor a transfermarkt.de 100 ezer euróra becsülte az értékét. Jó teljesítményét jelzi, hogy a romániai másfél szezon alatt ötszörösére, ötszázezer euróra nőtt a becsült piaci értéke. A Liga 1-ben eddig 37 meccsen négy gólt és négy gólpasszt jegyzett. Találatai közül a Concordia Chiajna és a Dinamo Bucuresti elleni győztes gól volt – nem lennénk meglepve, ha az utóbb említett fővárosi klub volna a nevesebb román kérő. (Más kérdés, hogyan fogadnák a hírt a Dinamo szurkolói, akik tavaly magyarellenes rigmussal „köszöntötték” Bőlét.)

Bőle korábban az NB I-ben egy gólt szerzett, de az kellően emlékezetesre sikerült: 2011 novemberében a 15. forduló legszebb gólja volt a ZTE elleni találata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik