Légiósok: Napról napra fejlődik a lengyeltudásom - Lovrencsics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.11. 07:50
Lovrencsics Gergő egyre jobban beszél lengyelül, de az első teljesen lengyel interjújára még várni kell. A Lech Poznan magyar légiósa szerint teljesen normális, hogy a csapat edzője elvárja, hogy lengyelül kommunikáljanak.

„Még egy kis időre van szükségem, hogy lengyelül készítsünk interjút. Napról napra egyre jobban tudok lengyelül, de még sokat kell tanulnom, mert igen bonyolult nyelv. Normális, hogy az edző azt akarja, hogy lengyelül beszéljünk, Magyarországon is ez a helyzet. Ha más országból érkezel, meg kell tanulnod magyarul beszélni" – mondta Lovrencsics Gergő.Lovrencsics Gergő.

A történet hátterében az áll, hogy Maciej Skorza vezetőedző elvárja, hogy a Lech edzésein lengyelül kommunikáljanak a játékosok. A magyar légiós pedig jó úton halad. Bár első „teljesen" lengyel nyilatkozatára még várni kell, de az angollal „mixelve" már kommunikál az újságírókkal.

A poznan.sport.pl újságírója természetesen a válogatottról is kérdezte Lovrencsicset, akit az északírek elleni vereség alkalmával olvasóink a meccs legjobb magyar játékosának választottak.

„Nem tudom, mit mondjak. Mi szereztük az első gólt, és úgy nézett ki, hogy megnyerjük a találkozót. De aztán balszerencsések voltunk. A középhátvédünk megsérült, előtte pedig már elhasználtuk a cseréinket. Az utolsó tíz perc nehéz volt, végül sajnos kaptunk két gólt" – emlékezett vissza a magyar légiós.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik