Légiósok: Nagyon sokat kritizáltak – Nagy Dominik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 17:02
null
Nagy Dominik egyre jobb formába lendül Varsóban
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Legia Warszawa magyar szélsőjével, Nagy Dominikkal készített interjút a klub hivatalos honlapja.

 

„Nehezen kezdtük a szezont, aztán egyre jobb formába lendültünk – kezdte Nagy Dominik. A játékosoknak időre van szükségük ahhoz, hogy igazodjanak az új edző taktikájához, felfogásához, de az elmúlt időben már egyre jobb eredményeket értünk el. Ricardo Sá Pintóval élvezet a közös munka. Az edzések nagyon intenzívek. Nem rutinszerűek a tréningek, nagyon sok új gyakorlatot, formációt próbálunk ki. Rengeteg időt töltünk a védekezés fejlesztésével, aminek meg is van az eredménye, hiszen egyre kevesebb gólt kapunk, mint korábban.”

A szélsőt korábban nagyon sok negatív hang érte a hozzáállása miatt.

„Igaz, nagyon sokat kritizáltak. Én olyan futballista vagyok, akinek szüksége van a bizalomra, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Sá Pinto sokat követel, de bízik bennem, és ez magabiztosabbá tesz. Remélem, egyre jobb formába lendülök, és képes leszek kihasználni a lehetőségeimet. Minden nap keményen dolgozom, csak a teljesítményemen múlik, meddig maradok a kezdő tizenegy tagja.”

A 23 esztendős játékos a jelenlegi szezonban 14 tétmérkőzésen játszott, két gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett. Legutóbbi góljával a Legia 1–0-ra legyőzte a Lech Poznant. A támadónak ez volt az első találata a poznańi együttes ellen.

„Igen, ez nagyon fontos számomra, de az fontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést. Győztes gólt szerezni mindig különleges pillanat, de a Lech ellen azért más. A Lech Poznan elleni meccsek élet-halál harcok a szurkolók és a játékosok számára is. Éreztük a támogatásukat, és azt, hogy nem vagyunk egyedül a pályán.”

Nagy Dominik nemrég bekerült Marco Rossi szövetségi kapitány 23-fős keretébe a Görögország és Észtország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A szélső bő egy évvel ezelőtt Andorrában, az 1–0-s magyar vereséggel záruló mérkőzésen lépett pályára legutóbb a nemzeti csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik