nemzetisport.hu 2017.08.12 11:39 Frissítve: 2017.08.12 11:39

Légiósok: Nagy Dominik örül a góljának, és élvezi a varsói életet

Ahogy beszámoltunk róla, péntek este a lengyel élvonalbeli bajnokság 5. fordulójában a Nagy Dominikkal a kezdőben felálló Legia Warszawa 3–1-re megverte a Piast Gliwicét. A fővárosiak első gólját a kétszeres magyar válogatott játékos szerezte. Nagy a mérkőzés után elárulta, góljának örül, és úgy érzi, egyre fontosabb szerephez jut a Legiánál.

 

Nagy Dominik (középen) első bajnoki góljának örülhetett (Fotó: Legia.net)

A 22 éves középpályás idén január elején igazolt a Ferencvárostól a lengyel élvonalban szereplő Legiához. A varsóiaknál fél idény is elég volt számára, hogy négy bajnoki gólt szerezve pályafutása eddigi legeredményesebb időszakát tudhassa maga mögött – és lengyel bajnoknak mondhassa magát.

A gólszerzéssel az új idényben sem áll hadilábon, s miután a BL-selejtezőben és a Lengyel Kupában már eredményes volt, az 5. fordulóban szezonbeli első bajnoki gólját is megszerezte.

„Nem egészen értem, hogy a csapat miért produkált két ellentétes félidőt: az elsőben remekül játszottunk, domináltunk, vezetést szereztünk, aztán a szünet után visszaálltunk védekezni. A lényeg, hogy a csapat három-egyre nyert, nekem is sikerült betalálnom, aminek örülök, annak kevésbé, hogy ilyen nagy melegben nem könnyű futballozni” – idézte Nagy Dominikot a Legia honlapja. A magyar játékos beszélt a csapatra váró közeli jövőről, vagyis a csütörtöki, Sheriff elleni El-meccsről.

„Nem vagyunk egyszerű helyzetben, hiszen kettős terheléssel sosem könnyű. Csütörtökön olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy a visszavágót már nyugodtan várhassuk, és be tudjunk jutni az Európa-Liga csoportkörébe. Majd meglátjuk, hogy mit hoz az élet” – fogalmazott Nagy, majd kitért arra is, hogy érzi magát Varsóban.

„Nagyon jól, köszönöm! Remek városban élek, ahol gyönyörűek a lányok, szóval nincs miért reklamálnom. A klubnál a beilleszkedés kicsit nehéz volt, mert eleinte sokat ültem a kispadon, de aztán sikerült a kezdőbe verekednem magam és mára úgy érzem, hogy egyre fontosabb játékosa vagyok a Legiának” – foglalta össze röviden az elmúlt fél évét a légiós.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 08:54:17

Légiósok BORBOLA BENCE

„Nem mondanám, hogy a szakmai stáb repesett az örömtől, amikor meglátta a Vidi kezdőjét…”

2018.02.13 14:10:05

Légiósok P. K.

Menedzsere szerint az edzője átnéz a kapuson, aki már az orvosin is átesett svájci kérőjénél, mégsem engedték el.

2018.01.30 09:17:59

Légiósok PIETSCH TIBOR

A Magyarország legjobb játékosának megválasztott támadó most úgy érzi, nincs ennél feljebb.

2018.01.25 17:50:33

Légiósok P. K.

Az U17-es válogatott Burai Erik a Midtjylland utánpótlásában folytatja a pályafutását.

2018.01.17 08:51:54

Légiósok SMAHULYA ÁDÁM

A tizenhét éves magyar labdarúgó kiskora óta külföldi csapatba vágyott.