Légiósok: Moniz megdolgoztatta Királyékat, Leonardónak idő kell

BA. B.BA. B.
Vágólapra másolva!
2014.07.31. 12:35
Győzelemmel hangolt a Kaiserslautern elleni hétfői nyitányra a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő 1860 München. A Király Gábort is foglalkoztató klub a TSV Schwabmünchen ellen nyert 3–1-re. Ezen a meccsen pihenőt kapott a magyar légiós, ám az első fordulóban minden bizonnyal számít rá Ricardo Moniz, a csapat edzője, aki már korábban kijelentette: a magyar légiós az első számú kapusa.

„Kemény alapozáson vagyunk túl, annyi biztos – mondta Király Gábor, amikor a holland szakember edzésmódszereiről kérdeztük. – A labdás gyakorlatokat és az erőfejlesztést együtt végeztük, edzőnk rendkívül jól ötvözte a kettőt. Az iramra sem lehetett panasz, hiszen több futballistánk megismerte teljesítőképességének határát. Rendkívül dinamikus és gyors tréningeket vezényelt, az intenzitást pedig egyre fokozta. Hiába lógott a labdarúgók nyelve, mindig rátett még egy lapáttal. Ennek nagy hasznát vehetjük a későbbiekben, hiszen amikor a bajnokikon elérkezik a holtpont, a játékosok »emlékeznek« majd a nyáron kapott terhelésre, és a kimerültség ellenére képesek lesznek gyorsítani a tempón."Király Gábor, amikor a holland szakember edzésmódszereiről kérdeztük. – A labdás gyakorlatokat és az erőfejlesztést együtt végeztük, edzőnk rendkívül jól ötvözte a kettőt. Az iramra sem lehetett panasz, hiszen több futballistánk megismerte teljesítőképességének határát. Rendkívül dinamikus és gyors tréningeket vezényelt, az intenzitást pedig egyre fokozta. Hiába lógott a labdarúgók nyelve, mindig rátett még egy lapáttal. Ennek nagy hasznát vehetjük a későbbiekben, hiszen amikor a bajnokikon elérkezik a holtpont, a játékosok »emlékeznek« majd a nyáron kapott terhelésre, és a kimerültség ellenére képesek lesznek gyorsítani a tempón."

A kilencvenszeres válogatott kapus szerint a Ferencváros korábbi edzője a fizikai terhelés mellett a monotonitás elkerülésére is figyelt.

„Rendkívül lendületes, változatos edzéseket vezényel, ráadásul sosem csináltuk kétszer ugyanazt a gyakorlatot. Ami a taktikát illeti, egyértelműen támadófutballban gondolkozik, ez már az elején kiderült. Az edzőmérkőzések során számos helyzetet dolgoztunk ki, és vélhetően a bajnokságban sem a biztos védekezésből indított kontrákkal nyerünk majd meccseket."

Bár a főpróba a Stoke City ellen volt, az utolsó felkészülési találkozón lépett először pályára Leonardo, a Ferencváros korábbi játékosa.

„Az alapozás felénél érkezett, így időre van szüksége, hogy utolérje a többieket. Mindannyian ismerjük a képességeit, kíváncsian várjuk, mennyit tud hozzátenni a csapat szerepléséhez."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik