nemzetisport.hu 2016.07.22 13:20 Frissítve: 2016.07.22 22:09

Légiósok: Mervó Bence céget alapított, és még egy évet a Slasknál tölt

Mervó Bence a 2016–2017-es idényt is a svájci Sion kölcsönjátékosaként a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw labdarúgócsapatában tölti. A tavalyi U20-as világbajnokság társgólkirályát olasz, német, angol, cseh és holland klubok keresték meg ajánlattal, döntő többségben első osztályú csapatok, de végül úgy döntött, marad Wroclawban.

Mervó Bence még egy szezont a Slasknál tölt

 

Mindezt a játékos sajtóközleményben jelentette be, hozzátéve: ügyei intézésére sportszervező céget alapított, mely a jövőben a vele kapcsolatos ügyeket intézi hazai és nemzetközi szinten. Állítása szerint „régóta zavarta a magyarországi játékosmenedzser-cégek túlságosan szűk látókörű működési gyakorlata, amely kizárólag a játékos eladására koncentrál, de a sportfejlődésére csak minimális szinten.”

„Nekem legalább olyan fontos az, hogyan jövök ki majd sok év múlva a professzionális fociéletből, mint a pályafutásom legeleje. Ez nagyon elszakadt a nemzetközi gyakorlattól sajnos hazánkban, ezért kellett lépnem. Nekem olyan háttér, támogatás, segítség, csapat kellett, amely erre is figyel. Ezt találtam meg a családomban és a barátaimban, akik elkötelezettek a sportszerű működés irányába, és maximálisan bízhatom szaktudásukban” – indokolta elhatározását.

A Slaskkal megkötött újabb kölcsönszerződésről a következőt mondta.

„Tudom, hogy alázattal kell minden új nap minden edzését fogadnom, hogy ez a célom egyszer teljesülhessen. Ezért is döntöttem úgy, hogy a rendelkezésre álló ajánlatokból a lengyelt fogadom el. Nehéz időszakon vagyok túl. Voltak sérüléseim, amelyek hátráltattak, és voltak olyanok is, akik ki akarták használni a helyzetemet. Szerencsére a családom sokat segített abban, hogy újra a legjobb formában, a legjobb erőben tudjak edzeni.”

Az U20-as vb-társgólkirály Mervó a lengyel Ekstraklasa előző idényében 10 mérkőzésen 4 gólt szerzett.

2019.10.04 22:50:25

Légiósok PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem tett mást, »csak« szívből futballozott.

2019.09.19 14:30:32

Légiósok BODNÁR ZALÁN

Röpködnek a nevek az Arisz Szalonikinél – a volt Vasas-tréner, Michael Oenning is szóba került.

2019.09.16 19:55:11

Légiósok PÓR KÁROLY

Kiderült, mi a BL-bemutatkozásra készülő középpályás valódi célja – nem csak annyi, hogy eljusson egy topklubhoz.