Légiósok: Már csak az kell, hogy jól menjen a játék! – Bobál Gergely

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 08:57
Bobál Gergely, a Nacional csatára beszélt az intenzív edzésekről, a mesterhármasáról és Madeira csodálatos szigetéről is.

Bobál Gergely mindent elkövet, hogy megállja a helyét a portugál élvonalban (Fotó: CD Nacional)
Bobál Gergely mindent elkövet, hogy megállja a helyét a portugál élvonalban (Fotó: CD Nacional)
Bobál Gergely mindent elkövet, hogy megállja a helyét a portugál élvonalban (Fotó: CD Nacional)
Bobál Gergely mindent elkövet, hogy megállja a helyét a portugál élvonalban (Fotó: CD Nacional)
Bobál Gergely mindent elkövet, hogy megállja a helyét a portugál élvonalban (Fotó: CD Nacional)

 

Közeleg a bajnoki rajt, a portugál első osztály két hét múlva kezdődik, s ebben az idényben magyar futballista is szerepel a ligában: Bobál Gergely már több mint egy hónapja a Nacional futballistája.

„Újonc létünkre nem lehet más célunk, mint a bennmaradás kiharcolása   – mondta a Nemzeti Sportnak a 25 esztendős csatár, aki az előző idényt a ZTE-nél töltötte, s tíz bajnoki gólig jutott. – A felkészülési időszakban már játszottunk az élvonalbeli Santa Clarával, kikaptunk kettő egyre, s pályára léptünk egy alacsonyabb osztályú madeirai csapat, a Camacha ellen is. Mesterhármast szereztem, ide akarták adni a labdát, hogy tegyem el emlékbe, de visszautasítottam, mondván, a bajnokságban szeretnék maradandót alkotni. A Boavista és a Belenenses ellen is játszottunk volna edzőmeccset, de aztán sorsoltak, s kiderült, hogy a bajnokságban a Boavistával kezdünk, a Belenensesszel pedig a harmadik fordulóban találkozunk. Így nyilván elmaradt mindkét felkészülési mérkőzésünk, más csapatok ellen játszunk majd a guimaraesi edzőtáborban. Az edzések amúgy teljesen mások, mint odahaza: rengeteg a dinamikus gyakorlat, az öt-tíz méteres futások, sprintek, az erőnlétünkkel biztosan nem lesz gond. Ráadásul hosszú, kétórás edzéseket tart Luís Freire vezetőedző, akinek öt edző segíti a munkáját, mindegyiküknek megvan a maga szakterülete. Sokat gyakoroljuk a letámadást, így gyakoriak a harminc-negyven méteres sprintek az edzésen. A tréningek remekül fel vannak építve, igaz, összesen hét hétig tart a felkészülésünk, mindenki várja már a rajtot.”

Hozzátette, más felállásban játszanak, mint idehaza Zalaegerszegen, így valamelyest neki is változtatnia kell a stílusán.

„A Nacionalnál egy védekező és két támadó középpályással futballozunk, míg a ZTE-nél sokkal közelebb helyezkedett, szinte mellettem játszott például Barczi Dávid vagy Stieber Zoltán. Vagyis többet kell visszamozognom a labdáért, beindulnom üres területekre, azért is, hogy »elvigyem« magammal a védőket. Jó úton járok, fejlődöm idekint, ami nagyon fontos. De akkor sem esem pánikba, ha csak csereként kell pályára lépnem, hiszen tudom, a lehetőséget úgyis megkapom természetesen élnem kell vele.”

Bobál Gergely remekül érzi magát Madeira szigetén, beilleszkedett Portugáliában.

„A sziget elbűvölő, változatos, hegyes-völgyes utak, kis utcák jellemzik, és szinte mindenhonnan látni az Atlanti-óceánt – ezt azért meg lehet szokni... Apartmant korábban találtam, egyre inkább belakom, s bár általában hetente csak egy szabadnapot kapunk, amennyire lehet, már bejártam a környéket. Változatosak a partszakaszok, valahol köves, kavicsos, máshol meg fekete homokos a vulkanikus talaj miatt. Az óceánban kialakítottak egy medencét, amelyet a hullámok töltenek fel: ültem benne, óriási élmény! Érdekes, hogy a sziget északi és déli részének időjárása sokszor más: időnként harmincöt fok van északon, míg délen csak huszonnégy. A magas hegyek alakítják a légkört. Szóval, minden a legnagyobb rendben, igaz, a családom nagyon hiányzik – hétfőn, a születésnapomon sem lehettek velem. A barátnőm jövő héten érkezik, így nem leszek egyedül. Már csak az kell, hogy jól menjen a játék a Nacionalban, ezért dolgozom!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik