Olympiakosz: Ma utoljára… - Megyeri Balázs búcsút vett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.22. 13:36
null
Megyeri Balázs ezzel a képpel köszönt el az Olympiakosztól (Fotó: Facebook)
Megyeri Balázs, a görög bajnok Olympiakosz Pireusz magyar labdarúgója egy internetes bejegyzésben jelezte, távozik a klubtól. A kapus menedzsere, Hrutka János a Nemzeti Sport Online megkeresésére már a lehetséges jövőről beszélt.

 

„Az elmúlt öt évben ezerszer voltam Rentiszben [Pireusz külvárosa – a szerk.], de ma utoljára jöttem ide… Búcsút kellett vennem a barátaimtól” – írta Megyeri Balázs egy fotómontázst mellékelve a Facebookon.

Mint ismert, Megyeri szerződése a szezon végén lejár a pireuszi együttesnél, s korábban egy másik közösségi oldalon már utalt arra, hogy elhagyja az Olympiakoszt. A Nemzeti Sport Online már áprilisban jelezte, hogy Megyeri iránt angol csapatok érdeklődnek, és valószínűsíthető a távozása. A kapus menedzsere, Hrutka János akkor elmondta, az Olympiakosztól nem kaptak ajánlatot Megyeri szerződésének meghosszabbítására.

A hírek szerint az Olympiakosz már megtalálta Megyeri utódját a grúz Giorgi Loria személyében.

Ezzel hivatalosan is megkezdődik a magyar kapusok nyári vándorlása, amit tavasszal már előre jeleztünk.

Az U20-as vb-bronzérmes Megyeri 2010-ben szerződött a Ferencvárostól a görög élvonalba. Az Olympiakosszal öt bajnoki címet és két Görög Kupát nyert.

SPANYOLORSZÁG A KÍVÁNSÁGLISTA ÉLÉN

A kapus menedzsere, Hrutka János a hírre reagálva, a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette, továbbra sem kaptak szerződéshosszabbítási ajánlatot a klubtól, és mivel a jelenlegi szerződése június 30-án lejár, már keresik a következő csapatát.

 

„A szezon ugyan még nem fejeződött be, a kupadöntő még hátra van (az Olympiakosz Pireusz szombaton a Xanthival találkozik a fináléban – a szerk.), de mivel a görög sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem kaptunk hosszabbítási ajánlatot, június végén pedig a jelenlegi szerződése lejár Megyeri Balázsnak, így már jövőjén dolgozom. Keressük számára a legideálisabb megoldást, és szeretnénk, ha legkésőbb júniusban le is tudnánk zárni ezt a kérdést, és megtalálnánk az új klubját. A cél egyértelműen egy nyugat-európai élvonalbeli bajnokság” – nyilatkozta az NSO-nak Hrutka János.

A játékosügynök ezzel kizárta mind a hazatérés, mind a görögországi folytatás lehetőségét. Elmondta, hogy bár az AEK-kal már összeboronálta Megyerit a helyi sajtó, de őt nem keresték a klubtól, és a legjobb görög csapatnál, az Olympiakosznál elért öt bajnoki cím és remélhetőleg három kupaarany után nem is tartanák szerencsésnek a riválishoz szerződést.

„Ha beszélhetnénk kívánságlistáról, akkor Balázs listájának az élén a spanyol élvonal szerepelne, de úgy gondolom, hogy képességei alapján Európában bárhol helyt tudna állni. Németországból már régóta vannak érdeklődések, de Olaszországból és Hollandiából voltak megkeresések. Minden ajánlatot meghallgatunk, a legfontosabb szempont a döntés előtt, hogy lássuk az állandó játéklehetőség esélyét” – fogalmazott a menedzser.

A magyar kapust korábban angol csapatokkal is hírbe hozták, de Hrutka szerint a szigetországban a Megyerinél magasabb (ő 190 centis), legalább 195 centis kapuvédőket részesítik előnyben, ezért ott nehezebben tudna stabil csapattaggá válni, ezért az angliai folytatásnak kevesebb az esélye.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik