Légiósok: Lovrencsicset nem zavarja, hogy nyáron eladhatják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.21. 22:15
null
Lovrencsics Gergő még jobb játékossá akar válni (Fotó: lechpoznan.pl)
Lovrencsics Gergő nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy a Lech Poznan labdarúgócsapatának szurkoló szerint 2013-ban ő volt együttese legjobbja, azzal pedig nem foglalkozik, hogy klubja a nyáron eladhatja.

 

Lovrencsics Gergő jó évet tudhat maga mögött, a szurkolók szerint tavaly ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a Lech Poznanban.

„Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, nagy megtiszteltetés ez, a szavazás végeredménye nagyon fontos számomra – nyilatkozta pénteken Lovrencsics. – Erőt ad a további kemény munkához. Mindig jobb és jobb akarok lenni, a tavalyi teljesítményemmel sem vagyok elégedett. Azért vagyok itt, hogy fejlődjek, és erre képes is vagyok.”

A magyar válogatott szélsőnek felvetették, hogy védekezésben vannak hiányosságai, és nem mindig a megfelelő helyen tartózkodik a pályán.

„Ez így ebben a formában nem teljesen igaz – felelte erre Lovrencsics. – A védekezésből is kiveszem a részem, de az elsődleges feladatom a góllövés és a társaim kiszolgálása. Próbálok időben visszaérni, ha védekezni kell, de erre nem mindig marad időm. Ilyenkor a társaim segítenek ki, éppúgy, ahogyan én őket, amikor esetleg ők nem érnek oda.”

A Lech vezetősége a 25 éves szélsőt azon játékosok közé sorolta, akiket nyáron eladhatnak megfelelő ajánlat esetén.

„Ez nem zavar meg. Mindenki előrébb akar lépni, én is. Azonban nagyon szeretem a Lech Poznant, és remekül érzem magam itt. A lehetséges klubváltásomról Magyarországon is megkérdeztek. Nekik is azt mondtam, hogy csak az itteni játékomra figyelek. Hogy mit hoz a jövő? Ráérünk még ezen gondolkozni.”

A finnek elleni felkészülési mérkőzésen először volt kezdő a magyar válogatottban, erről is beszélt a lengyel sajtónak.

„Új szövetségi kapitányunk van, mindenki tiszta lappal indul. Élni akarok a lehetőséggel, és stabil kezdőjátékossá szeretnék válni. Ezt a Lech Poznannál tudom elérni. Az itteni formám határozza meg a válogatottbeli helyzetemet.”

A PMFC és a Lombard Pápa korábbi játékosa legközelebb szombaton, a Lechia Gdansk elleni hazai bajnokin bizonyíthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik