Légiósok: Kovács Péter társrekorder lett Norvégiában

Vágólapra másolva!
2014.10.27. 18:04
null
Kovács Péter (10-esben) két gólt szerzett a hétvégén, ezzel már 74-nél jár a norvég élvonalban (Fotó: dt.no)
Mint ismert, Kovács Péter az utolsó negyedórára beszállva duplázott a norvég élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Strömsgodsetben, és bár csapata számára góljai nem értek sikert, a magyar légiós számára így sem zárult rosszul a nap, hiszen a Tippeligaen történetének holtversenyben legeredményesebb külföldi játékosává vált.

Kovács a 75. percben csereként beállva megszerezte 73. és 74. norvég élvonalbeli találatát is, ezzel pedig beérte a korábbi Stabaek-támadó Daniel Nannskogot az örökranglista élén.

„Vicces történelmi csúcstartónak lenni, nagy mérföldkő ez számomra” – idézi Kovács Pétert a dt.no.

A 36 éves, 198 centiméter magas támadó reményei szerint még ebben a szezonban letaszítja Nannskogot az élről, erre még két mérkőzés áll rendelkezésére, vasárnap a már aranyérmes Moldét fogadja a címvédő Strömsgodset, egy héttel később pedig a rekordbajnok Rosenborg otthonába látogat.

Kovács gólja 4:15-től és 5:32-től


„A 74 gól nagy teljesítmény, remélem, hogy a rekord sokáig fennmarad” – mondta az Oddban, a Tromsőben és a Vikingben is megforduló Kovács.

A Strömsgodset házi gólkirálya az elmúlt időszakban nem kapott túl sok lehetőséget, a mostani negyedórát megelőző négy fellépésen csupán két percet játszott.

„Nagyon vártam, hogy játsszak – mondta a mérkőzést követően a magyar légiós. – Szórakoztató tizenöt perc alatt két gólt szerezni.”

„Talán igen – mondta arra a felvetésre, hogy korábban is beállhatott volna a meccsen – Ugyanakkor nem fogok semmit David (Nielsen, vezetőedző – a szerk.) döntéseivel kapcsolatban mondani. Tiszteletben tartok mindent, amit tesz, én csak csinálom a dolgomat, a legjobbamat próbálom hozni, mindegy, hogy két percet kapok vagy többet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik