Légiósok: Korhut még erősebb bajnokságba és csapatba vágyik

Vágólapra másolva!
2016.10.28. 09:06
null
Korhut (jobbra) mindhárom El-csoportmeccsen kezdőként lépett pályára (Fotó: AFP)
Korhut Mihály a nyáron négy évre szóló szerződést írt alá az izraeli Hapoel Beer-Sevával. A válogatott labdarúgó a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott az eddigi tapasztalatairól.

 

„Jó helyre kerültem, ám azért nem jöttem teljesen az ismeretlenbe. A feleségemmel még a szerződéskötés előtt körbenéztünk itt – mondta Korhut. – Az élhető, kellemes várost amúgy nagyságban Debrecenhez hasonlítanám, így könnyű volt megszokni. Persze, más kultúra, a helyiek kevésbé nyitottak. De nem gond, tudunk alkalmazkodni. Azért barátságos, segítőkész emberekkel találkoztunk. Azt hamar megtudtam, hogy a korábbi magyar légiósok, Pisont István, Sallói István vagy éppen a hozzám hasonlóan volt debreceni Sándor Tamás szép emlékeket hagyott magáról. Remélem, hogy rám is így emlékeznek majd évek múlva.”

A védő párhuzamot vont az izraeli és a magyar futball között.

„Nagyobb az iram Izraelben, mint az NB I-ben, több a párharc, az ütközés, viszont technikailag hasonló a színvonal. Az El-meccseken is látható volt, hogy erős csapatunk van, az NB I-ben biztos dobogós lenne, reális harcban a bajnoki címért. A cél itt is hasonló, plusz az El-ben szeretnénk minél tovább jutni. A keret taktikai hadrendjét mindig az aktuális ellenfélhez igazítja az edző, tudunk többféle felállásban is játszani. Rám több poszton is számítanak, voltam már balhátvéd és baloldali középpályás is. Utóbbi poszt kicsit új számomra, mert többet kellett támadnom, többször érkeztem az ellenfél kapuja elé, de mivel korábban voltam csatár is, azért megoldottam a feladatomat.”

Korhut tagja volt az Eb-keretnek – játszott a kontinensbajnokságon –, és Izraelből is számít rá Bernd Storck szövetségi kapitány. Ez nem jelent problémát a klubjában, hiszen többen is rendszeresen meghívót kapnak az izraeli válogatottba: „edzőnk szakmailag tudja kezelni ezt a helyzetet”.

A magyar légiós négy évre írt alá, reményei szerint azonban a Hapoel Beer-Seva egyfajta ugródeszka lesz számára az előrelépéshez.

„Szeretnék még erősebb bajnokságban, még jobb csapatban játszani. Az Európa-liga nagyszerű lehetőség, hogy felhívjam magamra a figyelmet.”

Korhut a DVSC alapembereként távozott, és jóformán átmenet nélkül lett a Hapoel Beer-Seva stabil kezdőjátékosa. Az izraelieknél az Inter ellen Milánóban 2–0-ra megnyert El-csoportmeccsen mutatkozott be, 85 percet töltött a pályán. Azt követően a Southampton (0–0) és a Sparta Praha (0–1) ellen végig a pályán volt. A bajnokságban jobb gólkülönbségének köszönhetően hét forduló után listavezető Hapoel Beer-Seva legutóbbi három mérkőzését végigjátszotta, együttes pedig mindháromszor nyert és még gólt sem kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik