Légiósok: Kleinheisler elárulta, mit tud már németül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.04. 11:12
Megnőtt a német média és a brémai szurkolók érdeklődése Kleinheisler László iránt, aki a hétvégi, Hertha elleni bajnokin bemutatkozott a Werderben. A németországi közegben három hete még teljesen ismeretlen magyar labdarúgót a szakmai jellegű kérdések mellett igyekeztek alaposabban bemutatni.

„Minden nagyszerű, sok segítséget kapok a szakmai stáb tagjaitól és a csapattársaktól, csak minden nagy lett körülöttem – mondta a beilleszkedésről a Werder téli szerzeménye, Kleinheisler László, aki három hete tartozik a brémaiak keretéhez. – Brémából eddig még nem sokat láttam, mindennap edzésünk volt. A barátnőm itt van velem, ő is sokat segít, majd vele felfedezzük a várost.”Kleinheisler László, aki három hete tartozik a brémaiak keretéhez. – Brémából eddig még nem sokat láttam, mindennap edzésünk volt. A barátnőm itt van velem, ő is sokat segít, majd vele felfedezzük a várost.”

A Videotontól érkező 21 éves válogatott szélső német nyelvtudása, így a kommunikációja egyelőre nem zökkenőmentes, ebben a csapat kapitánya, Clemens Fritz van a legnagyobb segítségére, illetve Eva Hoffmann, aki a klub kérésére tolmácsol Kleinheislernek.

„Clemenstől tanulom a legtöbbet, javít a kiejtésemen. Többnyire angolul társalgunk, de ha szükséges, akkor kézzel-lábbal is. De már a pályán is sokszor szólunk egymáshoz. Szeretném gyorsan megtanulni a németet, néhány szó és kifejezés már most is megy. Például: jó napot, jó reggelt, viszlát és az, hogy László Kleinheislernek hívnak.”

A légiós saját bevallása szerint 70 százalékos erőállapotban érzi magát, most azon dolgozik, hogy mielőbb elérje a maximumot.

A német sajtó kíváncsi volt a kedvenc filmjére (Indul a bakterház) és ételére, melyek közül az egyik nem kifejezetten tipikusan magyar (spaghetti carbonara), ellentétben a másikkal (cigánypecsenye).

Kleinheisler nem felejtette el megemlíteni kedvenc hobbiját, az asztaliteniszt, meg is ígérte: amint lesz rá lehetősége, az otthonában is felállít egy asztalt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik