Légiósok: Kicsit úgy játszom, mint Neymar – Csoboth Kevin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.14. 15:29
A Benfica labdarúgócsapatának utánpótlásában pallérozódó Csoboth Kevin a Magyar Időkben megjelentek szerint úgy nyilatkozott, hogy a játékstílusa kicsit hasonlít Neymaréhoz, persze még nincs olyan színvonalon, mint a Paris Saint-Germain brazil klasszisa. A korosztályos válogatott magyar futballista édesapja szerint az itthoni és a külföldi utánpótlásfutball között óriási a különbség.

„Tavaly kerültem a Benficához, az U19-es csapatnál kezdtem meg a szezont. A szabályok szerint olyan igazolást váltottak ki nekem, amivel tudok játszani a másodosztályban szereplő második csapatnál, és persze az elsőnél is. A másodikra van nagyobb esélyem” – mondta Csoboth, akit a Benfica benevezett a portugál élvonalbeli bajnokság 2017–2018-as idényére.„Tavaly kerültem a Benficához, az U19-es csapatnál kezdtem meg a szezont. A szabályok szerint olyan igazolást váltottak ki nekem, amivel tudok játszani a másodosztályban szereplő második csapatnál, és persze az elsőnél is. A másodikra van nagyobb esélyem” – mondta Csoboth, akit a Benfica benevezett a portugál élvonalbeli bajnokság 2017–2018-as idényére.

„Kicsit úgy játszom, mint Neymar, persze még nem olyan színvonalon, de azért igyekszem. Minden edzésen, meccsen meg kell halnunk a pályán, és mindennap bizonyítani kell – idézi a Magyar Idők a 17 esztendős támadót. – Tovább kell menni, hajtani, akarni, csinálni. Új célokat kell megfogalmazni, én a Benfica B-csapatában akarok játszani minél több meccset. Előre kell lépnem, mert másképp nem lehetek sikeres. Márpedig nekem az a célom, hogy futballista legyek.”

Csoboth Kevin édesapja szerint össze sem lehet hasonlítani a hazai utánpótlásfutballt a külföldivel.

„El sem lehet mondani, mekkora a különbség az itthoni és a kinti gyerekfutball között. Itthon alig vannak meg létszámban a csapatok. Kint huszonnyolcas keret van, már annak is örülhet a gyerek, ha bekerül a mérkőzésre nevezettek közé” – mondta az 1984-es ifjúsági válogatott tagjaként Európa-bajnokságot nyerő Csoboth Róbert.

A Csoboth Kevinnel készített teljes anyagot ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik