Légiósok: Kalmár szerint megoldották a távozó kulcsember pótlását

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2018.10.19. 09:00
null
Kalmár Zsolt szerint a DAC már megoldotta Eric Pacinda pótlását (Fotó: Török Attila)
A távozó Erik Pacinda pótlását Kalmár Zsolt szerint már megoldotta a DAC, amely szombaton is győzelemre készül.

 

Vége a válogatott mérkőzések miatti szünetnek, a futballisták visszatértek klubjukba, az élet lassan visszazökken a rendes kerékvágásba. Így van ezzel Kalmár Zsolt is, aki a Görögország elleni Nemzetek Ligája-vereség (0–1), majd az Észtországban játszott döntetlen (3–3) után szerdán és csütörtökön már Dunaszerdahelyen, honfitársai, Vida Kristopher és Vida Máté társaságában vett részt edzésen. Véleményére persze a magyar válogatottal kapcsolatban is kíváncsiak voltunk.

„Azt gondolom, sokat fejlődtünk az elmúlt fél évhez képest – mondta a 23 éves középpályás. Észtországban előbb hátrányból fordítottunk, majd a végén egyenlítettünk, ez korábban nem volt jellemző a csapatra. Sajnos azonban nem úgy alakultak a meccsek, ahogyan szerettük volna. Görögországban jobban játszottunk az ellenfelünknél, amely első helyzetéből gólt szerzett, mi meg nem tudtuk eltalálni a kaput. A hátralévő két novemberi mérkőzést mindenképp be kell húznunk hazai pályán. Reméljük, hogy megszerezzük a második helyet.”

A futballistát megkérdeztük Erik Pacinda ügyéről is. Mint megírtuk, a szlovák támadó összekülönbözött Peter Hyballa vezetőedzővel. Előbb kikerült a keretből, majd kiderült, a Bajnokok Ligája-főtáblás Viktoria Plzennél folytatja. Helyzete nem példa nélküli, augusztusban az addigi csapatkapitánytól, Marin Ljubicictól köszöntek el hasonló okból – a horvát középpályás azóta a vetélytárs (és Holman Dávidot foglalkoztató) Slovan Bratislavát erősíti.

„Mindketten meghatározó játékosok voltak, de a pótlásukat képesek vagyunk megoldani házon belül. Vida Máté remekül tölti be Marin Ljubicic helyét, míg Erik Pacinda feladatainak ellátására fiatal horvát csatárunk, Marko Divkovic kiválóan alkalmas. Peter Hyballának más a felfogása, mint Marco Rossié volt. Az igazi német stílust hozta magával: letámadást és egy-két érintős futballt. Nem szokatlan nekem, Lipcsében volt időm elsajátítani, így igyekszem segíteni a társakat.”

Legközelebb szombaton derülhet ki, mennyire hatékony Peter Hyballa taktikája. A tabellán második DAC a hatodik Podbrezovát fogadja. Kalmár Zsolt szerint a sárga-kékek támadójátékával nincs gond, a siker alapja mégis a biztos védekezés. A három pontra már csak azért is nagy szükség van, mert az eredmények kedvező alakulása esetén a csapat befogná a három ponttal vezető Slovant, és egy lépéssel közelebb kerülne nagy álmához, a bajnoki címhez.

„A Dunaszerdahely olyan játékstílust képvisel a szlovák mezőnyben, amely ellen minden csapatnak nehéz játszania, és amely éppen ezért nagyon eredményes. Az előző idényben az első három hely valamelyikének megszerzése volt a cél, bronzérem lett belőle. Ezúttal szeretnénk még feljebb végezni a tabellán, valamint bejutni a kupadöntőbe.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik