nemzetisport.hu 2018.05.20 18:12 Frissítve: 2018.05.20 18:13

Légiósok: „Holmannak a magyar válogatottban is helye lenne”

Hat gól, 11 gólpassz – remek szezont zárt Pozsonyban Holman Dávid, a Slovan Bratislava magyar középpályása, aki a címvédő Zsolna ellen 3–2-re megnyert bajnokin büntetőből volt eredményes, és most is előkészített egy gólt. Róbert Vittek szlovák válogatott legenda a Digi Sport híradójának azt mondta, szerinte a középpályásnak helye lenne a magyar válogatottban. Holman Dávid pedig értékelte az idényét.

Holman (fehérben) nem elégedetlen az idényével (Fotó: AFP)

 

„Biztos, hogy nem volt rossz szezonom, de szerintem tudok ennél jobbat. Volt sok olyan lehetőség, amikor értékesíthették volna esetleg a játékostársak a passzomat, illetve nekem is akadtak olyan helyzeteim, amelyeket belőhettem volna. Mégsem vagyok azért elégedetlen, hál' istennek nagyobb sérülések nélkül végig tudtam játszani a bajnokságot, és ez a legfontosabb” – nyilatkozta Pozsonyban – a Slovan–Zilina (3–2) meccs után – a Sport24-nek Holman Dávid.


„Könnyen befogadtak, amihez nyilván hozzásegített, hogy Róbert Vittekkel együtt futballoztam Debrecenben. Ő óriási legenda, ennek megfelelően teljesen máshogy kezelik, mint a többi játékost. Természetesen a teljesítményemmel és az edzéseken kellett elsősorban bizonyítanom, s kiharcolnom a bizalmat. Ami biztos, hogy nagyon jó társaságunk van itt a Slovannál”
– tette hozzá Holman, aki korábban a Ferencvárosban és a lengyel Lech Poznanban is megfordult, majd Debrecenből szerződött Pozsonyba.

A magyar futballista csapattársai körében rendkívül népszerű.

„Dávid egyike a kulcsjátékosainknak. Amikor nyáron szóba került, hogy ide jöhet, én egyértelműen javasoltam a szerződtetését. Debrecenben egy csapatban szerepeltünk, és már ott is nagyon kedveltem a játékát. A Slovannál a mérce roppant magas, ám ő folyamatosan fejleszti magát, itt pedig húzóember lett. Véleményem szerint a magyar válogatottban is helye lenne” állítja Róbert Vittek, aki még most is vezeti a szlovák válogatott örök-góllövőlistáját 23 találattal. A 36 éves legenda csereként szerepelt a bajnokság záró meccsén.

„Dávid remekül beilleszkedett az együttesbe, nagyon fontos gólokat szerzett és fontos gólpasszokat adott. Amikor a Slovannál közölték, hogy ide fogják hozni, akkor azért egy kicsit utánanéztem, hogy milyen játékos, mert előtte nem túlzottan ismertem. De már akkor is mondták, hogy nagyon jól passzol, és hogy nagyon jól lát a pályán” – fogalmazott magyarul Saláta Kornél, a szlovák válogatott és a Slovan védője.

Holman Dávid a záró mérkőzés előtti napon tagja lett Georges Leekens bő válogatott keretének. A 25 éves futballista kész a debütálásra.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok már amiatt is, hogy itt számításba vettek. Nyilván mindenkinek az az álma, hogy felhúzza a címeres mezt, bízom benne, hogy ez megadatik majd nekem is” – mondta Holman.

De milyen poszton, talán épp irányítóként, mint Pozsonyban?

„Aki a válogatott mezt magára öltheti, annak szerintem mindegy, hogy milyen poszton játszik. Már a lehetőség önmagában egy élmény, és mindent ki kell tenni a pályára, meg kell mutatnia magát az embernek.”

A legmagyarabb szlovákiai csapatot, a DAC-ot megelőzve ezüstérmes, illetve kupagyőztes Slovan idényének tehát vége, arra pedig napokon belül fény derül, hogy Holman ott lesz-e a fehéroroszok és az ausztrálok elleni, szűkített magyar keretben.


2019.05.21 09:11:55

Légiósok BORBOLA BENCE

A védőt izomsérüléssel kezelik, bizonytalan a játéka a júniusi Eb-selejtezőkön.

2019.05.15 08:43:18

Légiósok BABJÁK BENCE, MICHELLER SZILVIA (FOTÓ)

Az RB Salzburg sportigazgatója: Szoboszlainak a határ a csillagos ég – feltéve, hogy ugyanilyen eltökélt és motivált marad.

2019.05.12 23:12:44

Légiósok nemzetisport.hu

2019.05.02 08:31:12

Légiósok BABJÁK BENCE

A Leipzig magyar kapusa úgy véli, a kupagyőzelemmel a mostani lenne élete legjobb idénye.

2019.05.01 23:35:02

Légiósok nemzetisport.hu