Légiósok: Holman gólokkal, gólpasszokkal törlesztené magas árát

Vágólapra másolva!
2017.08.30. 15:15
Holman Dávid két fordulón van túl azóta, hogy két héttel ezelőtt a Slovan Bratislavához szerződött. Mindkét meccsen kezdő volt, és eddig nagyon jó véleménnyel vannak a pozsonyi klubnál a DVSC-től szerződtetett játékosról. A támadó középpályás a centersport.hu-nak nyilatkozott az eddigi tapasztalatairól, az átigazolása hátteréről.


„Nagyon örülök az eddigi visszajelzéseknek, mert a magyarul tudó szlovákiai ismerősöktől hallom, hogy eddig pozitívan ítélik meg a teljesítményemet” – nyilatkozta Holman Dávid, akit a legutóbbi, a Zeleziarne Podbrezová (Zólyombrézó) elleni, 4–1-re megnyert bajnokin a Slovan Bratislava honlapja is hosszasan méltatott, a második gól előtt gólpasszt adott, de már az első gólban is fontos szerepet játszott.

„Nagyon jól kezdődött számomra a szlovákiai karrierem, hiszen az első meccset a Spartak Trnava ellen játszottam, ami Szlovákiában olyan rangadó, mint Magyarországon az Újpest–Fradi – folytatta Holman. – Két edzéssel a hátam mögött rögtön a kezdőcsapatba kerültem. Ez nagy gesztus volt, ami mutatja, hogy az edzőnk nagyon bízik bennem. Küzdős, jó iramú, igazi rangadó volt. A második mérkőzés már kicsivel könnyebb volt, de azon is kezdő voltam, és én is úgy érzem, hogy mind a két találkozón jól ment a játék. Bízom benne, hogy ezt a teljesítményt folytatni tudom, és meg is ragadok a kezdőcsapatban.”

A 24 éves játékos, aki korábban egyébként a lengyel Lech Poznannál is szerepelt, elmondta, bár még csak két bajnokin játszott, egyelőre nem lát jelentős különbséget a magyar és a szlovák élvonal között.

„Amit ilyen rövid idő után különbségnek érzek, az az, hogy fizikailag talán erősebbek a játékosok, kicsivel nagyobb az iram, gyorsabb a játék, a magyar labdarúgók viszont talán technikásabbak. A szurkolók nagyon kedvesek velem, az utcán már megismernek, barátságosan viszonyulnak hozzám, semmilyen ellenszenvet nem érzek amiatt, hogy magyar vagyok. Tudtam, hogy hová érkezem, hogy a Slovan Szlovákia legnagyobb klubja. Főleg az a kitartó érdeklődés volt szimpatikus számomra, amelyet a klub mutatott irányomban, és a Slovan vezetőedzője is biztosított a bizalmáról. A klub erőnléti edzőjét pedig már korábbról ismertem. Sok kis dologból állt össze, hogy a szlovákiai folytatás mellett döntöttem, mert úgy éreztem, adott helyzetben ez szolgálja a legjobban a fejlődésemet” – fogalmazott a támadó, akire az is ösztönzőleg hatott, hogy az NB I egyik legdrágább játékosaként távozhatott a DVSC-től. A Slovan tájékoztatása szerint 700 ezer euróba került a szerződtetése.

„Külön öröm számomra, hogy ilyen nagy összeget sem sajnáltak értem kifizetni, mert ez is csak azt bizonyítja, hogy valóban engem szerettek volna szerződtetni, komoly szándékai vannak velem a klubnak. Egyúttal ez jó visszajelzés arra, hogy jó úton járok. A bizalmat gólokkal, gólpasszokkal szeretném meghálálni, mert egy futballista csak így tud törleszteni” – mondta Holman.

A teljes beszélgetést, melyben korábbi klubjáról, a DVSC-ről és a jövőjéről is beszél, itt olvashatja!

Holman Dávid első gólpassza a Slovanban (0:47-től)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik