Légiósok: Gyurcsóval lehet számolni, Dzsudzsák is a gólszerzőink között – körkép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.11. 12:35
null
A Videotontól távozó Gyurcsó Ádám góllal nyitott új klubjában (Fotó:twitter.com/PogonSzczecin)
A nyári labdarúgó Eb-hez közeledve a Nemzeti Sport Online-on hétről hétre igyekszünk összefoglalni légiósaink elmúlt heti teljesítményét, kiemelt figyelmet fordítunk a válogatott játékosokra, hogy megfelelő képet kapjunk formájukról. A legtöbb bajnokságban még tart a téli szünet, de így is négy magyar szerzett gólt az elmúlt hétvégén.

Törökországban nincs szünet, Dzsudzsák Balázs és csapata, a Bursaspor vasárnap kupamérkőzést játszott, a magyar szélső góllal vette ki a részét Boluspor elleni 3–0-s sikerből. Ezek után talán már a török sajtó sem a téli szabadságáról szóló hírektől lesz hangos.


DZSUDZSÁK GÓLJA

Angliában sincsenek pihenőn a csapatok, a másodosztályú Queens Park Rangers Tőzsér Dániellel a soraiban (a középpályás végigjátszotta a meccset) 1–0-s vereséget szenvedett az FA-kupában.

A Bogdán Ádámmal felálló Liverpool ugyancsak az FA-kupában 2–2-es döntetlent játszott az Exeterrel, így második meccsre kényszerül. A magyar kapus szögletből kapott gólt.

ÍGY KAPTA BOGDÁN SZÖGLETBŐL A GÓLT



Az ausztrál Perth Glory középpályása, Sándor György játszott még múlt héten tétmeccsen légiósaink közül, végig a pályán volt az Adelaide United elleni, hazai pályán 3–1-re elveszített bajnokin.

A spanyol másodosztály éllovasánál, az Alavésnél szereplő Vadócz Krisztián továbbra sem játszik klubjában. A Numanciában 1–0-ra nyerő gárdánál még a kispadon sem ült a szombati bajnokin. A középpályás szezon közben igazolt az Alavéshez, ősszel csak két bajnokin lépett pályára.

Megyeri Balázs csapata, a Getafe a magyar kapus nélkül (a kispadon ült) verte meg hazai pályán 1–0-ra a Betist.

Gyurcsó Ádám még csak felkészülési meccsen játszott új csapatában, a Pogon Szczecinben, de az Arkonia Szczecin elleni, 8–1-re megnyert találkozón rögtön egy látványos góllal jelezte, hogy lehet rá számítani. Ha a jó formáját a bajnokikra is át tudja menteni, akkor lehet esélye arra, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány is számoljon vele az Eb-keret kihirdetésénél.

GYURCSÓ TALÁLATA

Ugyancsak felkészülési meccsen volt eredményes a német másodosztályban listavezető RB Leipzig magyarja, a válogatottban legutóbb a görögök elleni Eb-selejtezőn szereplő Kalmár Zsolt. A középpályás három gólt is szerzett a hatodosztályú FC Eilenburg elleni, 13–0-ra megnyert találkozón. Ugyanezen a meccsen Gulácsi Péter egy félidőt védett a lipcseieknél.

Huszti Szabolcs is góllal nyitott új csapata, a Frankfurt al-Ahli elleni, 5–1-re megnyert meccsén. A támadó azonban nem kíván visszatérni a nemzeti csapatba, nemrég egyértelművé tette, hogy az Eb miatt sem változtat korábbi döntésén.

HUSZTI SZABADRÚGÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik