Légiósok: Gyerekként mindenki a Realról álmodik - Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.28. 15:27
null
Dzsudzsák Balázs az El és az orosz bajnokság közötti váltás nehézségeiről is beszélt (Fotó: sovsport.ru)
Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva magyar válogatott labdarúgója a Szovjetszkij Szportnak adott interjújában – amelynek felvezetőjét itt olvashatja el – többek között azt is elmondta, hogy gyerekként a Real Madridról álmodott, de sohasem tűzött ki maga elé irreális célokat.

 

„Spanyolországról. Minden gyerek arról álmodik, hogy a Real Madridban játszik, nemde? – mondta Dzsudzsák Balázs a gyerekkori álmait faggató kérdésre. – Még egy Ronaldo-poszter is lógott a falamon. Az álmodozás egy dolog, de sohasem tűztem ki magam elé irreális célokat. Elsőként külföldre szerettem volna szerződni, ez összejött, amikor a PSV-hez igazoltam. El sem tudtam volna képzelni, hogy egy napon Hollandia legjobb csapatának kapitányaként és vezéreként játszhatok a Bajnokok Ligájában. Aztán az oroszországi váltás is nagy szenzáció volt. Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer ennyi pénzt kifizetnek értem.”

Jurij Zsirkov úgy véli, hogy a Dinamo Moszkva Napoli elleni El-búcsúja visszavetette mentálisan a csapatot, emiatt gyengébb eredmények következtek a bajnokságban is.

„Igaza van – értett egyet társával a magyar légiós. – Amikor ilyen zsúfolt a menetrend, nincs idő regenerálódni és teljesen felgyógyulni. Egy kicsit el is fárad az ember. Aztán nehéz a váltás is. Egyszer telt ház előtt játszol Brüsszelben és Nápolyban, aztán visszatérsz a fagyos, havas Oroszországba. Persze valaki azt mondhatja, hogy miről beszélek, hiszen a futball mindenhol ugyanaz, de én az érzésekről és az adrenalinról beszélek. Például, csütörtökön játszol Higuaín ellen, aztán vasárnap valaki kevésbé jó ellen.”

„Ha a tabellára nézünk, láthatjuk, milyen magabiztosan vezetik a bajnokságot, egyértelművé válik, hogy most ők a legerősebbek – mondta a szentpéterváriakkal kapcsolatban Dzsudzsák. – Azt viszont nem lehet mondani, hogy sokkal erősebbek lennének nálunk, ezt mindenki láthatta a Zenit elleni meccsen, amelyen nem érdemeltünk vereséget. A nulla-nulla vagy az egy-egy igazságosabb eredmény lett volna. Ha a Dinamo hasonló ütemben fejlődik, akkor a következő idényben nagy riválisa lesz a Zenitnek.”

Dzsudzsák arról is beszélt, hogy Alekszandr Kokorin a legjobb barátja Oroszországban, akiről köztudott, hogy rajong az autókért.

„Az ő élete, ami jó neki, az jó nekem is. Ha őt a kocsik teszik boldoggá, miért ne vegyen. Korábbi labdarúgók persze mondhatják, hogy az ő idejükben még szerényebbek voltak a játékosok, és ezzel rossz példát mutatunk, de ez egy másik kor már. Az emberek változnak. Mindenki a Facebookon lóg, szelfit készít az Instagramra, és meg akarnak osztani mindent a világgal, amit tesznek. És ezzel nincs semmi gond.”

Az interjú korábbi részeiről ide kattintva olvashat bővebben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik