Légiósok: Guzmics ezt nem hitte volna csapattársáról

Vágólapra másolva!
2015.11.25. 13:21
Városi derbi vár Guzmics Richárd csapatára, a Wisla Kraków-ra, amely a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Cracoviát fogadja. Az egyik helyi internetes honlap a magyar válogatott középhátvéddel készített interjút a mérkőzés felvezetéseként.

A 28 esztendős magyar védő felemás emlékeket őriz a Cracovia elleni derbikről, hiszen eddig háromszor lépett pályára a városi riválissal szemben, és volt már győztes, valamint vesztes csapat tagja is. Guzmics a lengyel bajnoki bemutatkozása során, 2014 szeptemberében nagyot hibázott a Cracovia győztes gólja előtt, az idén júliusban rendezett találkozón azonban gólpasszal járult hozzá a pontszerzéshez.

A válogatott középhátvéd úgy véli, a szurkolók segítségével sorozatban ötödször is otthon tarthatják a három pontot a Cracovia ellen, amely a Wislát négy ponttal megelőzve jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban.

A lengyelül immáron társalgási szinten beszélő Guzmics az interjú során több kérdésre is humorosan válaszolt. Ez feltűnt a riporternek, így rákérdezett a magyar játékosnál, minek köszönhető a jó kedve. Guzmics azt felelte, nincs oka csüggedni, hiszen Lengyelország egyik legjobb csapatában, a Wislában futballozhat, továbbá a magyar válogatottal kijutott a franciaországi Európa-bajnokságra.

A beszélgetés során szóba került Arkadiusz Glowacki, a Wisla 36 esztendős középhátvédje is, aki nemrégiben bejelentette, a szezon végén visszavonul.

„Nem hiszem el, hogy befejezi a pályafutását. Nagyon jó állapotban van, még három szezont tudott volna játszani” – mondta Guzmics.

A sport.lovekrakow.pl újságírója felvetette Guzmicsnak, hogy a 29-szeres lengyel válogatott futballista visszavonulása után ő léphet elő a védelem első számú vezérévé. A Haladás korábbi játékosa erre szerényen úgy felelt: „Nem mondom, hogy nem, de egyelőre Arek (Glowacki beceneve – a szerző) a főnök.”

A hazai pályán még veretlen Wisla Kraków tizenhat fordulót követően 23 ponttal az ötödik helyen áll az Ekstraklasában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik