Légiósok: Gulácsi arca nem törött el, agyrázkódása van

Vágólapra másolva!
2014.03.30. 07:46
null
Christian Schilling nem úgy érkezett, mint aki nagyon el akarja kerülni az ütközés (Fotó: sportnet.at)
Az ijedtség nagyobb volt szerencsére a bajnál, így Gulácsi Péter, az osztrák Salzburg magyar labdarúgója törés nélkül, „csupán” agyrázkódással megúszta a Christian Schillinggel való szombati ütközés.

 

Ezt a hírt megerősítette Roger Schmidt, a salzburgiak vezetőedzője is, aki az ütközés után még maga is nagyon megijedt, hogy annak akár komolyabb következményei is lehettek volna. (Schilling különben arcmaszkban játszott.)

Azt viszont egyelőre még nem tudni, milyen kihagyásra számíthat az amúgy már bajnok Salzburg magyar kapusa.

Amint arról korábban beszámoltunk: Gulácsit a Salzburg–Innsbruck mérkőzés első félidejének hajrájában az ütközés után le kellett cserélni, az első hírek még kimondottan súlyos sérülésről számoltak be.

A kapujából bátran kilépő Gulácsi a hónap elején a Rapid Wien védőjével, Christopher Dibonnal fejelt össze egy szabadrúgás után – szintén az első félidő hosszabbításában –, a találkozó csak hosszas ápolás után folytatódott. Dibont a szünetben kórházba szállították agyrázkódás gyanújával, de a magyar kapus is cserére szorult. Gulácsi akkor enyhe agyrázkódást szenvedett, de a válogatott Finnország elleni találkozójáról lemaradt, hiába hívták be a keretbe, le kellett mondani a részvételt.

A kórházi kivizsgálás után az éjszakát akkor már otthonában töltő kapus elmondta: arcmaszk vagy védősapka viselése fordult meg a fejében, de mivel nem volt muszáj, így eltekintett tőle. Tíz nappal az eset után, a Basel elleni idegenbeli El-meccsen aztán már ő állt a Salzburg kapujába.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik