Légiósok: Európa? MLS? NB I? Dzsudzsák jövőjéről menedzsere beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 11:44
Az Egyesült Arab Emírségekben futballozó Dzsudzsák Balázst, a Ferencvárost erősítő Varga Rolandot és az RB Leipzig által a dunaszerdahelyi DAC-nak kölcsönadott Kalmár Zsoltot is képviselő Vörösbaranyi József volt a Digi Sport Reggeli start című műsorának vendége. A játékosügynök mindhárom labdarúgó jövőjéről szót ejtett.

Dzsudzsák Balázs szerződése a nyáron lejár az arab emírségekbeli bajnokságban második helyen álló, az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörét 5–0-s vereséggel kezdő al-Vahdánál, amely marasztalja a 93-szoros magyar válogatott játékost, de elképzelhető, hogy Dzsudzsák a távozás mezejére lép.Dzsudzsák Balázs szerződése a nyáron lejár az arab emírségekbeli bajnokságban második helyen álló, az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörét 5–0-s vereséggel kezdő al-Vahdánál, amely marasztalja a 93-szoros magyar válogatott játékost, de elképzelhető, hogy Dzsudzsák a távozás mezejére lép.

„Egyelőre nem tudom megmondani, hogyan alakul a jövője. Az al-Vahda jelezte, hogy szeretné megtartani Balázst, de egy lejáró szerződésű labdarúgónak jönnek az ajánlatok. Új helyzetbe csöppenünk, hiszen Balázs életében eddig nem fordult elő, hogy szabadon igazolható lett volna. Meglátjuk, milyen lehetőségei lesznek. Májusig kiderül, hol folytatja. Vannak érdeklődők Európából és Ázsiából is, tárgyalunk klubokkal. Az MLS vonzó lehetőség a számára, benne van a pakliban az amerikai folytatás lehetősége. A hazatérés ideje még nem jött el, ez nem várható” – mondta Vörösbaranyi.

A játékosmenedzser Varga Roland kapcsán kijelentette, a 28 éves szélső addig valószínűleg nem vált klubot, amíg a Ferencváros versenyben lesz az európai kupaporondon.

„Ha a Ferencváros is úgy gondolja, akkor elképzelhető, hogy a nyáron külföldre igazol. A szerződésében szerepel, hogy amíg a Fradi a nemzetközi kupában jó eredményeket ér el, addig marad” – árulta el Vörösbaranyi.

„Nem az élcsapatokban, de bármelyik európai topbajnokságban megállná a helyét. Olaszország jó irány lehetne számára, a Serie A-ból volt is érdeklődés iránta” – tette hozzá a Stars and Friends menedzseriroda magyarországi tulajdonosa.

Az RB Leipzig játékosa, Kalmár Zsolt a jelenlegi szezont kölcsönben a DAC-nál tölti, de Vörösbaranyi úgy véli, hogy a 22 éves középpályás a nyáron Lipcsének és Dunaszerdahelynek is búcsút int.

„Beszélnünk kell majd a lipcsei klub vezetőivel, hogy mik a terveik Zsolttal, de én azt gondolom, hogy sem a Leipzignél, sem a DAC-nál nem marad, hanem új ország felé veszi az irányt. A legfontosabb az állandó játéklehetőség, és hogy előrébb tudjon lépni egy magasabb szintű bajnokságba” – mondta a játékosügynök.

Vörösbaranyi hozzátette, Kalmár esetében az a cél, hogy a német és a szlovák bajnokság közti erősségű ligába szerződjön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik