Légiósok: Dzsudzsáknak még nem volt ennyit követelő edzője

Vágólapra másolva!
2014.07.21. 19:00
null
Dzsudzsák Balázs akcióban a Sparta Praha elleni felkészülési mérkőzésen (Fotó: fcdynamo.ru)
A Szovjetszkij Szport keddi számában exkluzív interjú jelenik meg Dzsudzsák Balázzsal – a nyilvánosságra hozott előzetesben a Dinamo Moszkva magyar labdarúgója többek között arról beszél, mennyiben változott meg a helyzete az új edző, Sztanyiszlav Csercseszov kinevezésével.

 

„Nemcsak az én mentalitásomat változtatta meg, hanem az egész csapatét. Az edzőnk minden pillanatban teljes koncentrációt követel, csak a cél, a győzelem számít – idézi a lap Dzsudzsák Balázs véleményét az áprilisban vezetőedzővé kinevezett korábbi válogatott kapusról, Sztanyiszlav Csercseszovról. – Fontosnak tartja, hogy jó legyen a hangulat, de az edzéseken nincs helye viccelődésnek, kizárólag a munka és annak eredménye számít. Ez nagy változás a korábbiakhoz képest. Mindannyian felfogtuk, hogy keményebben kell dolgoznunk. Talán ő a legtöbbet követelő edző, akivel eddig együtt dolgoztam. Nagyon kemény alapozást vezényelt."

Kérdésre válaszolva a magyar játékos elmondta: nem okoz gondot a tolmács nélküli együttműködés, angolul minden edzői utasítás célba ér, a futball nyelve pedig amúgy sem túl bonyolult. Az újságírói felvetésre, miszerint az új edző alatt mintha jobban menne neki a játék, Dzsudzsák így válaszolt:

„Petrescu hol az egyik, hol a másik szélen szerepeltetett, holott én világ életemben a balon játszottam, ott tudok igazán jól teljesíteni – utalt a magyar légiós az elmúlt hetekben a helyi sajtóban már taglalt változásra. – Csercseszovval beszéltünk erről, és ő nem kis megkönnyebbülésemre azt mondta, hogy éppen ezt várja tőlem. Már a felkészülési mérkőzéseken is többször kerültem helyzetbe, gólt lőttem, több gólpasszt adtam. Szerintem (a változtatás) eredménye nyilvánvaló."

Dzsudzsák hozzátette: az alapozás kezdetén ugyanúgy napi két edzésük volt, mint a korábbi tréner, a román Dan Petrescu idején, de közeleg az Európa-ligabeli megméretés ideje (július 31-én és augusztus 7-én az izraeli Ironi Kirjat Smona lesz az ellenfél a selejtező 3. fordulójában), erre tekintettel Csercseszov csökkentette a munkamennyiséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik