Légiósok: Csoda, ami ebben a szezonban történik – Gulácsi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.14. 11:14
Gulácsi Péter, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig magyar kapusa szerint csoda, amit újoncként teljesít csapata ebben a szezonban az élvonalban. A válogatott kapuvédő beszélt a következő idény terveiről is.

„Az 1–0-t bármikor elfogadnám, egy kapusnak mindig fontos, hogy ne kapjon gólt. Ez volt a hetedik kapott gól nélküli meccsem a szezonban – utalt a Bayer Leverkusen elleni 1–0-s idegenbeli győzelemre Gulácsi Péter a Mitteldeutscher Rundfunknak adott interjúban. – Nagyon nehéz mérkőzések várnak még ránk a bajnokság hátralévő részében, minden csapat küzd valamiért, például a Freiburg az Európa-ligáért, ahogy a Schalke is. Vagy ott van az Ingolstadt, amely jó formában van, és a kiesés elől menekül. Koncentrációra lesz szükségünk minden mérkőzésen, úgy, mint a Leverkusen ellen."a Bayer Leverkusen elleni 1–0-s idegenbeli győzelemre Gulácsi Péter a Mitteldeutscher Rundfunknak adott interjúban. – Nagyon nehéz mérkőzések várnak még ránk a bajnokság hátralévő részében, minden csapat küzd valamiért, például a Freiburg az Európa-ligáért, ahogy a Schalke is. Vagy ott van az Ingolstadt, amely jó formában van, és a kiesés elől menekül. Koncentrációra lesz szükségünk minden mérkőzésen, úgy, mint a Leverkusen ellen."

A lipcseiek 28 fordulót követően a második helyen állnak a tabellán 58 ponttal, a Hoffenheim mögöttük hét pontra van, a listavezető Bayern München pedig tízre van előttük. Egyre biztosabbnak tűnik a Bajnokok Ligája-főtáblát érő pozíció.

„Ha a tabella elején vagy az egész szezonban, a végén is ott akarsz maradni. A csapatunk elég jó ahhoz, hogy az élmezőnyben zárjunk, a célunk is az, hogy dobogósak legyünk, és a Bajnokok Ligájában szerepeljünk – folytatta a magyar kapus. – Ez az évad csoda eddig: újoncként rögtön az első idényünkben dobogósnak lenni hihetetlen siker. Persze tisztában vagyunk a képességeinkkel, de sohasem gondoltuk volna, hogy ennyire sikeresek leszünk. Boldoggá tesszük a lipcsei embereket, és ez még erősebbé tesz minket."

Gulácsi Péter vetélytársat kap a 2017–2018-as szezonra a 22 éves Yvon Mvogo személyében. A svájci U21-es válogatott kapuvédő a Young Boystól érkezik.

„Nem láttam még védeni. Minőségi játékosokat igazolunk, nincs is ezzel semmi baj. Természetesen mindenki játszani akar, ebben a szezonban, úgy érzem, jó teljesítményt nyújtottam, de a profi futballban sohasem dőlhetsz hátra, dolgozni kell tovább, és meglátjuk, mit hoz a következő idény. A célom az, hogy minél több játéklehetőséget kapjak" – zárta mondandóját Gulácsi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik