Légiósok: C. Ronaldo nagy hatással volt rám – Szoboszlai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.24. 07:40
null
Szoboszlai Dominik a 21. helyen a goal.com-nál az 50 legnagyobb, 21 éven aluli tehetség között (Fotó: goal.com)
Mint arról korábban beszámoltunk, a goal.com-nál Szoboszlai Dominik is bekerült az ötven legígéretesebb, 21 éven aluli tehetsége közé, a 21. helyen. A futballportál ez alkalomból interjút is készített az immár egyszeres válogatott labdarúgóval.

 

Rengetegen úgy gondolják, hogy Szergej Milinkovics-Savicshoz és Toni Krooshoz hasonlítok. Ezt jó hallani tőlük”– mondta agoal.com-nak Szoboszlai, aki a 21. helyen végzett a nemzetközi futballportálnál a 2000 után született játékosok rangsorában, majd a jövőjére is kitért.

Sok pletyka kering mostanában a jövőmmel kapcsolatban. Természetesen nagy megtiszteltetés, hogy olyan klubok is képben lehetnek, mint a Juventus, az Arsenal vagy a Bayern München, de a karrierem jelenlegi szakaszában csak a munkára és a Salzburgban való fejlődésemre koncentrálok. Egy nagy klubnak és egy sikeres csapatnak a tagja lehetek. Az a célom, hogy állandó helyem legyen a középpályán. Minden más csak ezután jöhet. Mindegyik játékos játszani akar a legjobb bajnokságok egyikében és a Bajnokok Ligájában is. Ez alól én sem vagyok kivétel, de ehhez még rengeteg munkára van szükségem. Jó úton járok, de az utam még csak most kezdődött el.”

Az Európa-ligában gólpasszal debütáló, majd az osztrák élvonalban is gólt szerző, csütörtökökön pedig a magyar válogatottban is bemutatkozó középpályás Cristiano Ronaldóról is szót ejtett.

„Cristiano Ronaldo nagy hatással volt rám, főként a munkához való hozzáállása nyűgözött le. Ő az egyik legjobb játékos és személyiség a futball történetében. Próbálok a saját utamon járni, és remélem egyszer én is olyan példakép lehetek a gyerekeknek, mint ő.”

Szoboszlai azt is kifejtette, hogy a pályafutása alakulásában mennyire fontos szerepet játszott édesapja, a korábban az NB I-ben is futballozó Szoboszlai Zsolt, aki az első edzője is volt a Főnix Gold FC-nél.

Szoboszlai Dominik ma délután, 18 órától, Horvátország ellen növelheti válogatottsági számát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik