Légiósok: Borzasztó volt megélni, de ilyen a futball – Guzmics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.23. 14:19
Csupán sérülése miatt elkeseredett, egyébként elégedett a távol-keleti körülményekkel a kínai Jenpien Funde labdarúgócsapatának védője, Guzmics Richárd, aki a haladas.hu-nak beszélt külföldi beilleszkedéséről.

„Tekintve, hogy hetekig Spanyolországban és Dél-Koreában edzőtáboroztunk, sokat nem láttam még Jencsiből, ahol élek majd – mondta Guzmics Richárd. – Miután visszatértünk Kínába, mindössze két napot töltöttünk a városban, máris elrepültünk az első bajnokink helyszínére, Csungkingba. De amit eddig felfedeztem Jencsiből, az tetszett. Noha 650 ezer lakosával helyi viszonylatban falunak számít, rengeteg európai üzletet, éttermet láttam, abszolút élhető helynek tűnik. Eddig csúcskategóriás hotelekben szálltunk meg, így a helyi ételeket még nem kóstoltam. A 33 ezer fős befogadóképességű stadiontól negyedórára kaptam lakást, egy rossz szavam sem lehet a körülményekre.”Guzmics Richárd. – Miután visszatértünk Kínába, mindössze két napot töltöttünk a városban, máris elrepültünk az első bajnokink helyszínére, Csungkingba. De amit eddig felfedeztem Jencsiből, az tetszett. Noha 650 ezer lakosával helyi viszonylatban falunak számít, rengeteg európai üzletet, éttermet láttam, abszolút élhető helynek tűnik. Eddig csúcskategóriás hotelekben szálltunk meg, így a helyi ételeket még nem kóstoltam. A 33 ezer fős befogadóképességű stadiontól negyedórára kaptam lakást, egy rossz szavam sem lehet a körülményekre.”

„Nálunk rajtam kívül szerb és gambiai légiós szerepel, valamint a stábban dolgozik egy német erőnléti edző. Velük különösen jóban vagyok, de a többiekkel is összebarátkoztam. Kínai csapattársaim elmondták, kizárólag miattam nézték a magyar válogatott Európa-bajnoki meccseit, mert már akkor sejtették, hogy hozzájuk igazolok. A Funde kiscsapatnak számít, idén is a középmezőny a cél.”

A magyar védő beszélt sérüléséről is, amely miatt lemarad a portugálok elleni vb-selejtezőről.

„Borzasztó volt megélni, hogy legjobb esetben április közepén játszhatok ismét, így lemaradok a szombati, portugálok elleni világbajnoki selejtezőről. De ilyen a futball, velejárója a sérülés: jelenlegtérdgéppel közlekedek. Ha már Szombathelyen jártam, felkerestem korábbi klubomat, a Haladást, kimentem az edzésre, elbeszélgettem a játékosokkal, vezetőkkel, jól éreztem magam” – mondta Guzmics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik