Légiósok: Az újságírók beszéltek a rekordról, nem én – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.08. 09:38
null
Nikolics bajnoki góljai a 2015-2016-os szezonban (infografika: przegladsportowy.pl)
Legutóbbi négy bajnokiján nem talált az ellenfelek kapujába Nikolics Nemanja. A Legia magyar válogatott labdarúgójával hasonlóan hosszú góltalan periódus még nem fordult elő, amióta tavaly nyáron a varsóiakhoz igazolt át. Nikolics számára most kisebb lett az esély a lengyel bajnoki gólrekord megdöntésére, a támadót azonban ez kevésbé izgatja. Miként a gólkirályi cím is csupán a harmadik helyen áll az önmaga számára kitűzött célok sorában.

 

„Az újságírók beszéltek a rekordról, nem én – nyilatkozta Nikolics a Przeglad Sportowy című lapnak. – Persze, azzal tisztában vagyok én is, hogy az utóbbi húsz évben senkinek nem sikerült megközelíteni. Még tizenegy mérkőzés van hátra a bajnokságból, és tizennégy gólt kellene szereznem a rekord beállításához. Számomra viszont nem ez a legfontosabb dolog, huszonöt vagy akár harminc góllal is zárhatok. Először is bajnoki címet szeretnék, utána a kupasiker jön, és csak a következő célom a gólkirályi cím. Nagyon elégedett vagyok az eddigi eredményeimmel, a huszonhat bajnokin szerzett huszonhárom gólommal. Számomra nem jelent problémát, hogy az utóbbi mérkőzéseken nem szereztem gólt. Ez normális dolog a labdarúgásban egy csatár életében. A szerencse forgandó. A lényeg az, hogy az edző bízik bennem, és ebből a négy meccsből hármat megnyertünk. Fontos, hogy változatlanul jó formában érzem magam, volt meccseként két-három helyzetem, két gólunknál az előkészítésben voltam benne. A következő meccsünket amúgy a Cracovia ellen játsszuk, amely ideális ellenfél számomra, hogy megtörjem a gólcsendemet. Az ősszel háromszor voltam eredményes ellene.”

A lengyel gólrekordot Henryk Reyman tartja, a Wisla Kraków labdarúgója az 1927-es idényben 37 alkalommal volt eredményes, a rákövetkező szezonban megállt 30-nál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik