HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.26 09:31 Frissítve: 2017.09.26 10:03

Légiósok: Az sem zavarna, ha heti három meccsem lenne – Kádár

Kádár Tamás, az ukrán Dinamo Kijev magyar labdarúgója azt mondta, nem zavarja, ha hetente két tétmérkőzésen kell pályára lépnie, de tudja, milyen fontos a megfelelő regeneráció.

 

„Az Európa-ligában jól kezdtünk, igaz, a szünetben hátrányban voltunk, ám három-egyre legyőztük a Skënderbeut – idézi a Dinamo Kijev honlapja Kádár Tamást. Talán a Partizan Beograd és a Young Boys erősebb ellenfél lesz. A svájciakat ismerjük, alkalmazkodnunk kell a műfüves pályájukhoz. Reméljük, a következő meccseinken is sikerül győznünk.”

„Nincs ellenemre, hogy hetente két mérkőzésen játsszak, de persze nekünk, válogatott játékosoknak más a helyzet. Két meccsen pályára lépek a klubom színeiben, majd ugyanígy teszek a nemzeti csapatban is. Ezután visszatérek a klubhoz, és ismét duplázok. A többieknek van idejük pihenni, de nem panaszkodok. Profi futballistaként ez a feladatom, s ez a világ legjobb állása. Imádok játszani, az sem zavarna, ha heti három meccsem lenne. Nyilván, ahogy idősödöm, a regeneráció egyre fontosabb lesz a sérülések elkerülése érdekében. Lesz olyan időszak, amikor fásultnak érzem majd magam, ekkor előléphetnek azok, akik addig kevesebb lehetőséget kaptak. A keret mindegyik játékosára szükség van.”

„A télen Szerhij Rebrov hívására igazoltam Kijevbe. Jól kijöttem vele, mert jól beszélt angolul, nem volt szükségem tolmácsra. Remek edzőnek tartom. Aggódtam, amikor megtudtam, a szezon végén távozik, mert lehet, a következő tréner elképzeléseibe nem férek bele, tartottam tőle, nem fogok rendszeresen játszani. Aztán úgy döntöttem, megküzdök a helyemért, s ennek eredményeként szinte minden mérkőzésen végig a pályán vagyok, csak két bajnokit hagytam ki. Az új edző, Aljakszandr Hackevics nagyon jó ember. Sohasem láttam még dühöngeni vagy üvöltözni mérgében. Ha nem tetszik neki valami, szemtől szemben megmondja a véleményét. Szeretek vele dolgozni”
– tette hozzá a 27 éves magyar válogatott védő.

A Dinamo jelenleg 23 ponttal a második helyen áll az ukrán élvonalban, de egy meccsel kevesebbet játszott, mint a tíz forduló alatt 25 pontot szerző Sahtar Donyeck. Az El-ben Kádárék vezetik a B-csoportot, csütörtökön a Videotont búcsúztató Partizan vendégeként lépnek pályára. 

2019.02.11 22:00:17

Légiósok SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Tizennyolc évesen nagyon jó helyen van.

2019.01.31 09:34:27

Légiósok BABJÁK BENCE

Megyeri Balázs csendes, karizmatikus és játékospárti szakembernek ismerte meg Ernesto Valverdét.

2019.01.28 17:56:34

Légiósok P. K.

„Régóta tudatosan építjük a pályafutását, nincs itt az ideje, hogy klubváltásról beszéljünk.”

2019.01.27 23:35:17

Légiósok MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. De nem véletlenül kell hallgatni Dárdaira, mi több, meghallani, amit mond, például igazán reménykeltő axiómáját: „A labda az egyedüli, ami konkurálhat a kütyükkel.”

2019.01.22 09:56:14

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott játékos megnyugtatta az eszéki szurkolókat: ő is sokat vár magától.