nemzetisport.hu 2017.10.13 13:52 Frissítve: 2017.10.15 13:20

Légiósok: „Az álmom az MU, az NB I-en el sem gondolkoznék”

Szabó Levente, az olasz Genoa U19-es labdarúgócsapatának magyar támadója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, miért váltott klubot idén augusztusban, ecsetelte a jövőbeli terveit, valamint kijelentette, kizártnak tartja, hogy a közeljövőben hazaigazoljon az NB I-be.

 

Mint ismert, a 18 éves magyar támadó 2015 nyarán igazolt az olasz Atalantához, melynek színeiben U17-es bajnok lett. Az előző idényben ugyanakkor a játékideje lecsökkent a gárdában, így az Atalanta a váltás mellett döntött – az U19-es válogatott Szabó Levente pedig augusztusban a Genoához szerződött.

Szabó elsőként a váltás okairól beszélt a Digi Sportban.

„A nyári átigazolásom fő oka a játéklehetőség volt, a Genoánál többször számítanak rám, illetve az Atalantánál az is gondot jelentett, hogy összekülönböztem a vezetőkkel. Nem tolerálták annyira, hogy sokat voltam a válogatottban – amikor nekünk bajnokink volt, akkor játszott a nemzeti csapat Európa-bajnoki selejtezőt, ezt pedig nem nézték túl jó szemmel. A Genoánál ilyen probléma viszont nincsen.”

„Ha olasz klub, természetesen a Milannak szurkolok, Zlatan Ibrahimovic után. Akkor tetszett meg nagyon a játéka, amikor a piros-feketéknél szerepelt. Most épp a Milannal csapunk majd össze a Primaverában, de nem tudok sajnos pályára lépni, mert a szlovénok elleni U19-es Eb-selejtezőn megsérültem.”

„Ami az olasz U19-es bajnokság szintjét illeti, szerintem a Genoa korosztályos együttese megfelelő felkészüléssel fel tudná venni a versenyt a magyar élvonalban szereplő csapatokkal. Az olasz U19-es bajnokságot erősebbnek vélem, mint mondjuk az NB III-at.” 

A kezdeti nehézségekről:

„Az első, amikor megérkezik az ember, ugye egy új nyelv, új környezet, de azt gondolom, ha valaki odafigyel arra, hogy hamar megtanulja a nyelvet, vagy legalább próbálkozik, akkor a beilleszkedéssel nem lesz gond, mint ahogy nekem sem volt, ez a harmadik évem Olaszországban.”

Szabó azt is megemlítette, kizárja, hogy a közeljövőben az NB I-ben futballozzon.

„Jelenleg a Genoa Primavera-csapatával minél több meccset szeretnék játszani, aztán a felnőttekhez is felkerülni. A következő éveket tekintve mindenképpen Olaszországban képzelem el a jövőmet, de az álmom persze a Premier League és a Manchester United. Ha most hívna egy NB I-es élcsapat, nem gondolkoznék el egyáltalán. Én itt kint képzelem el a jövőmet, szóval: nem.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 08:54:17

Légiósok BORBOLA BENCE

„Nem mondanám, hogy a szakmai stáb repesett az örömtől, amikor meglátta a Vidi kezdőjét…”

2018.02.13 14:10:05

Légiósok P. K.

Menedzsere szerint az edzője átnéz a kapuson, aki már az orvosin is átesett svájci kérőjénél, mégsem engedték el.

2018.01.30 09:17:59

Légiósok PIETSCH TIBOR

A Magyarország legjobb játékosának megválasztott támadó most úgy érzi, nincs ennél feljebb.

2018.01.25 17:50:33

Légiósok P. K.

Az U17-es válogatott Burai Erik a Midtjylland utánpótlásában folytatja a pályafutását.

2018.01.17 08:51:54

Légiósok SMAHULYA ÁDÁM

A tizenhét éves magyar labdarúgó kiskora óta külföldi csapatba vágyott.