Légiósok: Annak is örültem, amikor újra futhattam – Németh K.

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2017.02.16. 13:03
null
Németh Krisztián reméli: hamarosan teljesen rendben lesz (Fotó: algharafa.com)
Németh Krisztián felépült a sérüléséből, de még nincs százszázalékos állapotban. Az al-Garafa magyar labdarúgója a legutóbbi fordulóban már fél órát játszott – csapata kétgólos vereséget szenvedett –, és abban bízik, hogy hamarosan kilencven percet is a pályán tölthet. Ennek a válogatott szempontjából is jelentősége van. 

 

„Hétközi edzésen egy egyszerű mozdulat közben éreztem, hogy baj van – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a válogatott játékos. – Kapura lőttem, és éles fájdalom nyilallt a bal lábamba. Furcsa volt, zsibbadt, korábban nem éreztem hasonlót, pedig átestem néhány sérülésen, alig tudtam elmagyarázni, mit is érzek. Aztán az MR-vizsgálat kimutatta, hogy a bal lábamban az Achilles-ín felett, a vádli alatt részlegesen beszakadt az izom. Akkor azt jósolták, négy-hat hét pihenőre lesz szükség, de most úgy tűnik, négy is elegendő volt a felépüléshez. Egyelőre nem szabad sokat játszanom, újra meg kell erősödniük azoknak a lábizmoknak, amelyeket nem terhelhettem az elmúlt időszakban, ám remélem, hamarosan teljesen rendben leszek.”

A rehabilitáció során a támadó már az első napokban is naponta kétszer edzett: reggel és délután, főleg felsőtestre. Aztán nagyjából tíz nap után mehetett a medencébe, először ott állhatott rá a bal lábára, és a vízben kocoghatott először. Utána fokozatosan lehetett növelni a terhelést.

„Annak is örültem, amikor újra futhattam, aztán az edzésmunkába is egyre jobban bekapcsolódhattam. Bízom benne, hogy nemsokára ismét végigjátszhatok egy bajnoki mérkőzést.”

Németh Krisztián a felépülés során arra is gondolt: vajon a márciusi, Portugália elleni világbajnoki selejtezőre rendbe jön-e.

„Tudtam, hogy nem szabad siettetni ilyenkor a visszatérést, nehogy rásérüljön az ember. Muszáj megvárni a teljes felépülést, csak hát nem könnyű... Persze azt szeretném, hogy minél több tétmérkőzésen vehessek részt a selejtezőig, anélkül aligha számíthat az ember a meghívóra. Volt bennem türelmetlenség, hogy felépüljek és játszhassak, úgy, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány számíthasson rám. Rendkívül fontos mérkőzés vár ránk, és mint mindenki, én is szeretnék ott lenni a keretben. A társaság is nagyszerű, jó ilyenkor találkozni a többiekkel, bár a lényeg nyilván az, hogy Lisszabonban szeretnénk jó eredményt elérni, és ehhez én is hozzátenném a magamét jó teljesítménnyel. De tudtam, hogy ehhez mindenekelőtt meg kellett gyógyulnom. Nagyon fontos nekem a válogatott, ezért is szerettem volna minél előbb rendbe jönni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik