Légiósok: A válogatottal nem volt szerencsém – Köteles

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2015.11.25. 09:17
A napokban terrorfenyegetettség miatt szükségállapotot hirdettek Brüsszelben, amelytől száz kilométerre sincs Genk városa, ahol a feszültségből már semmi nem érződik. Mindezt a Genk magyar labdarúgójától, Köteles Lászlótól tudhattuk meg, akit nagy becsben tartanak klubjánál.

„Mi is látjuk, halljuk a híreket az Iszlám Állam nevű szervezettel összefüggésben, tudjuk, sajnos akadnak olyan emberek, akiknek semmi sem drága – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére a 31 éves Köteles László, aki a hetedik szezonját tölti a limburgi egyesületnél. – Éppen szombaton, meccsnapon emelték négyes szintre a készültséget az illetékes belga szervek. Borzasztó érzés ilyeneket hallani, megélni, vagy hogy a szurkolónak olyan intézkedéseknek kell alávetnie magát, mintha nem is futballmérkőzésre menne.”Köteles László, aki a hetedik szezonját tölti a limburgi egyesületnél. – Éppen szombaton, meccsnapon emelték négyes szintre a készültséget az illetékes belga szervek. Borzasztó érzés ilyeneket hallani, megélni, vagy hogy a szurkolónak olyan intézkedéseknek kell alávetnie magát, mintha nem is futballmérkőzésre menne.”

A belga élvonal hétvégi fordulójában a brüsszeli események miatt két találkozót is elhalasztottak.

„A belga vezetők döntése értelmében rengeteg rendőrt vezényeltek a fővárosba, Brüsszelbe, így nem maradt elég a labdarúgó-mérkőzések biztosítására. De visszatérve az előző kérdéséhez: nem vagyok kifejezetten járkálós, kimozdulós típus, a feleségem annál inkább: szeret a barátnőivel császkálni a városban. Nyakunkon a karácsony, ilyenkor pláne gyakran vásárolnak, most azonban azt kértem tőle, ha lehet, mellőzze a bevásárlókörutakat.”

Köteles a NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN arról is beszél, hogy mit diktált a lelkiismerete a Mouscron ellen elveszített bajnokin kapott potyája után, de arról is, hogy Király Gábor példáján felbuzdulva még sok évig védene. A válogatottal kapcsolatban pedig megemlítette: nem volt szerencséje.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik