Légiósok: a Steauától jött Dzsudzsákék új edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.03. 15:42
Laurentiu Reghecampf lett az al-Vahda FC labdarúgócsapatának új edzője, a 41 éves román tréner a mexikói Javier Aguirrét váltja a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Egyesült Arab Emírségekbeli együttesnél.

Reghecampf az előző másfél szezonban a Steaua csapatát irányította, karrierje során immár másodszor, ám mindkétszer lemaradt a bajnoki címről: tavaly az Astra, idén pedig a Viitorul Constanta szorította a második helyre a bukarestieket.

A játékosként egyszeres román válogatott Reghecampf 2010-ben a Gloria Bistrita csapatánál kezdte edzői pályafutását, majd az Universitatea Craiova, a másodosztályú FC Snagov és a Concordia Chiajna érintésével került 2012-ben először a Steauához, amellyel 2013-ban és 2014-ben is bajnokságot nyert. Ezt követően a szaúdi al-Hilalnál, majd a bolgár Litex Lovecsnél dolgozott, majd 2015 decemberében visszatért a Steauához.

Romániában vegyes a megítélése: egyrészt játékosmúltja (2000 és 2009 között az Energie Cottbus, az Alemannia Aachen és a Kaiserslautern futballistája volt) miatt a modern német futballiskola követőjének tartják, aki erőnlétileg remekül felkészíti játékosait, másrészt viszont könnyen befolyásolható embernek, akit játékosügynök felesége, Anamaria Prodan, valamint Gigi Becali Steaua-tulajdonos irányít.

A prosport.ro honlap szerint Reghecampf két idényre szóló szerződést kötött az al-Vahda vezetőivel, és ezalatt teljes jövedelme – a teljesítménytől függő bónuszokkal együtt – elérheti a nyolcmillió eurót. Ezért a pénzért viszont bajnoki címre kell vezetnie Dzsudzsákékat.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik