Légiósok: A fiam tudja, hol a helye – Szoboszlai Zsolt

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.16. 15:11
null
Szoboszlai Zsolt büszke rá, hogy fia ma is kikéri véleményét, és tanul a kritikákból (Fotók: Török Attila)
Remek formában futballozik Szoboszlai Dominik az osztrák klubfutball újrakezdése óta, a legutóbbi három találkozón négy gólig és öt gólpasszig jutott a Red Bull Salzburgban. A Bors édesapját, a korábbi NB I-es futballista Szoboszlai Zsoltot faggatta fia sikerességével kapcsolatban.

 

„Dominik szinte minden edzésemen és meccsemen ott volt, figyelt és kérdezett – mondta a Borsnak az édesapa. – Már akkor feltűnt, milyen fanatikus, mindent meg szeretett volna tanulni, egyedül is gyakorolt, amikor mások már azt is elfelejtették, hogy volt edzés. Igényelte, hogy foglalkozzam vele, én pedig kit tanítsak, ha nem a fiamat?…”

A magyar élvonalban az 1990-es évek végén a Lombard FC Tatabányában futballozó Szoboszlai Zsolt (11 bajnokin játszott az első osztályban) szerint az egyéni képzés és az elhivatottság a kulcs.

Szoboszlai Dominik megmaradt ugyanolyan csibésznek
Szoboszlai Dominik megmaradt ugyanolyan csibésznek

„Többször megkaptam, hogy hagyjam már a gyereket, miért dolgoztatom napi négy-öt órát – tette hozzá Szoboszlai Zsolt. – Aztán, ahogy fejlődött, és megelőzte korosztályát, a kétkedők is megértették: munka és megszállottság nélkül nincs eredmény. Ha Hosszú Katinka fel tud kelni hajnalban, hogy leússzon sok ezer métert, mert csak így lehet a világ legjobbja, akkor egy futballista is tehet valamit az eredményekért.”

„Dominik gyerekként is egyéniség volt, aki – a rengeteg munkának köszönhetően – a profi futballban is megállja helyét. És közben megmaradt ugyanolyan csibésznek, mint volt. De, szerencsére, tudja, hol a helye. Ma is kikéri a véleményem, és én el is mondom neki, még akkor is, ha nem tetszik neki. Büszke vagyok, hogy elfogadja, és tanul a kritikából” – zárta mondandóját a salzburgi légiós édesapja.

EMLÉKEZTETŐÜL
AUSZTRIA, BUNDESLIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ

Red Bull Salzburg–LASK 3–1
Salzburg: Szoboszlai Dominik gólt lőtt, majd kiosztott két gólpasszt, a 90. percben lecserélték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik